Syksyllä 20 vuotta täyttävä Leticia-kuoro lentää Espanjaan

Leticia-kuoron nuoret ovat yhtä mieltä siitä, että laulaminen on kivaa.

Tänä vuonna tulee 20 vuotta siitä, kun kuoronjohtaja Saara Kemppainen kutsui Perniössä lapsia ja nuoria mukaan perustamansa Leticia-kuoron toimintaan.

Maanantai-iltana kymmenet lapset, nuoret ja aikuiset kokoontuivat Salon lukiolla yhteisharjoituksiin; valmistautuminen syksyllä järjestettävälle esiintymis- ja kilpailumatkalle Espanjaan on alkanut.
-Kuoro täyttää kaksikymmentä vuotta. Lähdemme syyslomalla Espanjan Calellaan kuorokisoihin, jossa lapset ja aikuiset laulavat yhdessä folkhenkistä musiikkia, Kemppainen kertoo.

Kim, Leena ja Isabella Nivalinna kertovat kuoroharrastuksen antavan paljon. Vaikka Leticiassa lapset ja nuoret laulavat yleensä omissa kuoroissaan, Espanjassa kaikki kolme pääsevät samalle lavalle.
-Leena ja Isabella ovat laulaneet Leticiassa kauemmin, minäkin jo neljä tai viisi vuotta. Leena innosti mukaan ja jäin heti koukkuun, Kim Nivalinna kertoo.

Kaikki kolme kertovat laulamisen lisäksi yhteishengen olevan se juttu, joka kuorossa on parasta.
-Tämä on kuin toinen perhe. Kun olin ilmoittanut Isabellan mukaan, kuulin että aikuisetkin saavat oman kuoronsa, Leena kertoo harrastuksen aloittamisesta.

Uskelan Rotaryklubin syksyllä vuoden siskoksi valitsema Kemppainen kertoo aloittaneensa juuri kuoron myös Karjaan yläkoulussa, jossa hän toimii musiikinopettajana.
-Saaralla on reipas meininki ja paljon huumorintajua. Kahta samanlaista harjoitusta ei meillä ole, aikuiset Nivalinnat kertovat.

Isabella (14) muistelee äitinsä kanssa satubaletin jääneen viisivuotiaana, koska laulaminen kiinnosti enemmän. Hän komppaa vanhempiaan.
-Saara on aika retee tyyppi, Isabella naurahtaa.

Emma Perrussel (11) ja Amelia Turnquist (11) kertovat aloittaneensa kuoroharrastuksen vasta vuodenvaihteen jälkeen.
-Laulaminen on hauskaa, kuorossa saa laulaa yhdessä muiden kanssa ja täältä saa kavereita.

Tekla Halkilahti (13) ja Josafina Jokilehto (15) ovat jo kokeneita kuorolaisia. Tytöillä on sama viesti kuorolaulusta kiinnostuneille kuin kaikilla muillakin.
-Tämä on kivaa.

Saara Kemppainen kannustaa uusia laulajia mukaan laulutaidosta riippumatta. Tilaa on kaikenikäisille uusille harrastajille ja laulajille. Mukaan on tervetullut, vaikka ei haluaisi kilpailla tai lähteä Espanjaan.

Kaksikymppisen Letician katse on vakaasti tulevassa; kuluneet vuodet ovat jättäneet mukavia muistoja kymmenille laulajille ja uusia kokemuksia on edessäpäin.
-Leticiaan voi tulla mukaan kahdeksanvuotiaana, ylärajaa meillä ei luonnollisestikaan ole. Harjoituksia pidetään maanantaisin, tervetuloa kokeilemaan. Mukaan toivotaan erityisesti uusia lapsia ja nuoria, mutta kaikille löytyy tilaa, Kemppainen lupaa.

Pekka Mäenpää

Isabella, Leena ja Kim Nivalinna sanovat, että laulamisen lisäksi kuorossa on parasta yhteishenki.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: