Syysloma potkaistiin vauhtiin Halikossa

Kaverukset Rene (vas.) Ami ja Atte kertovat Syyskiekassa olleen hauskaa.

Salolaisille lapsille ja nuorille järjestetään kuluvan syyslomaviikon aikana paljon kivaa tekemistä. Kiertävä tapahtuma kulkee osuvasti nimellä Syyskiekka, joka on Salon kaupungin vapaa-aikapalvelujen ja nuorisopalvelujen järjestämää toimintaa. Kiekka kiertää maanantaista perjantaihin Salon kyliä ja entisiä kuntia.

Kiertue alkoi Halikosta maanantaina. Liikuntahallilla oli muun muassa mahdollisuus pelata erilaisia pelejä, askarrella pinssejä, tehdä temppuja volttimonttuun, ideoida videokäsikirjoituksia. Kaupunkisota ja ihan vain yhdessä hengailu kuuluivat päivään myös olennaisina – joskus on mukavaa vain olla ja parantaa maailmaa.
-Näimme Facebookista, että tällaista järjestetään. Emme tienneet yhtään millainen juttu Syyskiekka mahtaa olla, joten päätimme tulla katsomaan, syyslomalaisia kun kaikki ollaan. Ja tosi kivaahan täällä on ollut, kertoo Pia Suominen.

Hän tuli Halikon tapahtumaan yhdessä siskonpoikansa Matiaksen ja tämän äidin Jonnan kanssa.
-Tekemistä löytyy. Ja kivaa tässä on myös se, että niin aikuiset kuin nuoriso viihtyvät, eli yhtä hyvin voivat lapset ja nuoret tulla tänne keskenään tai huoltajiensa kanssa, hän kertoo.

Pia Suominen ja siskonpoikansa Matias näyttävät koneen äärellä, kuinka pinssejä tehdään.

Kolmikko näyttää pinssipajassa koneen äärellä, kuinka pinssejä tehdään. Lopputulos on hieno.
-Tässä on erilaisia lehtiä, vanhoja julisteita sun muita, joista voi leikellä haluamansa näköisen, ja sitten pinssikoneella tehdään itse rintanappi.

Myös Lukevan Salon kirjavinkkaukset sekä Kirjan talon sanataidepiste olivat Kiekassa mukana. Kesän aikana monissa Salon seudun kyläpäivätapahtumissa mukana olleet sanataiteilijat Katihanna Heikkinen sekä Satu Pasio vetivät Halikossa juuri videokäsikirjoittamisen ja runoilun pistettä.
-Nuoret ovat itse saaneet ideoida haluamiaan tarinoita. Ja aika paljon on tehty pieniä tarinankirjoitusharjoituksia, eli siitä, miten tarinoita voi lähteä kehittämään. Tarkoituksena on ollut, että tarinoista olisi sitten mahdollista tehdä ihan oikea video. Siihen emme tosin ole vielä tänään täällä päässeet, kertoo Satu Pasio.

Satun kanssa pajaa on vetänyt Salon sanataiteilijoista toinen, Katihanna Heikkinen, ja hänellä on myös omat pojat tapahtumassa mukana – ja itse tehtyjä pinssejä näkee heidänkin rintapielissä.

Etenkin bingo kuuluu olleen maanantaina todella suosittu.
-Moni muu piste tyhjeni vauhdilla, kun sitä alettiin yhdessä pelaamaan. Toinen tänään erityisen tykätty aktiviteetti oli kaupunkisota. Ja nyt me olemme tässä vain hengailleet porukalla, naurahtaa ohjaaja Petteri Rissanen.

Hänen kanssaan ”pientä rentoutumishetkeä” viettivät Kristian Nuutinen, Mari Pöllänen ja isoilla tyynyillä pitkin pituuttaan loikova Alex – eli ”chillailua” sanan varsinaisessa merkityksessä.
-Tulin tänne heti kympiltä aamulla, koko päivän olen ollut ja kaikki eri pisteet testannut. Kivaa oli, Alex kertoo.

Kaverukset Rene, Ami ja Atte komppaavat Alexia. Liikuntahallilla aika on kulunut rattoisasti.

Varsinaisen liikuntahallin puolella meno on niin ikään ollut vauhdikasta ja etenkin volttimonttu, eli vaahtomuovin palasin pehmustettu syvänne, jonne voi hyppien tehdä erilaisia temppuja, on ollut lasten ja nuorten kesken todella tykätty.
-Sisä-curlingia, leikkejä laidasta laitaan, kaupunkisotaa, siinä muutama esimerkki mitä täällä on tänään tehty, kertoo kaupungin liikunnanohjaaja Timo Saarela.
-Ja koska bingo ja kaupunkisota olivat sellaisia menestyksiä tänään, ne onneksi saatiin sujuvasti porrastettua. Onnistunut päivä toisin sanoen, hän kuittaa.

Melissa Koponen

Nuorisopalveluiden pisteellä järjestettiin paljon erilaisia pelejä, mutta paikalle sai tulla myös ihan vain hengaamaan. Petteri Rissanen (vas.), Kristian Nuutinen ja Mari Pöllänen yhdessä Alexin kanssa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: