Taiteiden Yätä inspiroi 2024 juuret ja siivet – kulttuuritapahtuma laajentaa Länsirantaan

Taiteiden Yä on muodostunut jo perinteikkään värikkääksi kulttuuritapahtumaksi. Tänä vuonna tapahtuma laajenee Länsirantaan. (SJL arkisto)
Taiteiden Yä on muodostunut jo perinteikkään värikkääksi kulttuuritapahtumaksi. Tänä vuonna tapahtuma laajenee Länsirantaan. (SJL arkisto)

Taiteiden Yä järjestetään Salossa torstaina 29. elokuuta.

Keskustan perinteisten tapahtuma-alueiden lisäksi Yä valtaa Länsirannan, jonne nousee ohjelmallinen liikunta- ja yrityskylä Vilpas Vikingsin johdolla. Torin Jättipiknikillä herkutellaan tuttuun tapaan.

Etnosalo kertoo tiedotteessa, että myös viime vuonna lanseerattu, suuren suosion saavuttanut Kulttuurikirppis saa jatkoa.
–EtnoSalolle on tärkeää kehittää tapahtumaa joka vuosi jollain tavalla. Kannustamme myös kulttuuritoimijoita kokeilemaan uusia juttuja. Taiteiden Yän tarjonta tulee olemaan entistä monipuolisempaa. Jo nyt kulttuuritoimijat ovat ideoineet upeaa kattausta, puheenjohtaja Sanna Jousi kiittelee.

Paikallisia kulttuuritoimijoita innostavana teemana on tänä vuonna juuret ja siivet.
–Juuret pitävät meidät tiukasti kiinni perusasioissa – omassa yhteisössämme ja kulttuurissamme. Juuret antavat turvaa ja tukea, pitävät pystyssä tuulisinakin hetkinä. Siivet vapauttavat luovuuden ja päästävät ilon irti. Ne vievät uusiin kokemuksiin, elämyksiin, kulttuureihin, maailmoihin. Siipeensä saaneenakin olemme turvallisesti juurillamme, Sanna Jousi, Gildas Houessou, Liisa Käiväräinen ja tuotantovastaava Emma Toivola EtnoSalosta kuvailevat valittua teemaa.

Salossa asuu reilut 51 000 asukasta, joista noin 4 000 on vieraskielisiä. Kaupungissa puhutaan yhteensä noin 70 eri kieltä.
–Halu kuulua osaksi jotakin yhteisöä on meistä jokaiselle tuttua. Opimme koko ajan itsestämme ympärillämme olevilta ihmisiltä. Teema kannustaa monikulttuurisiakin toimijoita tuomaan omaa maailmaansa tutuksi muille.

Aluelaajennuksen lisäksi uusia makupaloja on luvassa etkoilun merkeissä jo kevään ja kesän aikana. Kulttuurille ja liikunnalle kaupungin keskustasta on varattu omat parkkiruudut iltatoritorstaisin.
–Haluamme korostaa kulttuuri- ja liikuntatoimijoiden välistä yhteishenkeä. Saamme vallata kaksi parkkiruutua tunnin ajaksi joka torstai kesä–elokuussa. Ruudussa voi esitellä oman yhdistyksen tai harrastusporukan toimintaa ja järjestää vaikka työpajan, esityksen tai avoimet harjoitukset. Vain tuotemyynti on kiellettyä, muuten ideointi on vapaata, EtnoSalon väki kertoo.

EtnoSalo organisoi ja tiedottaa parkkiruutujen varaamiskäytännöstä toukokuussa. Parkkiruutujen valtaus toteutetaan, jos riittävä määrä toimijoita sitoutuu valtaukseen.

Eri puolilla Saloa sijaitsevia sähkökaappeja on saanut varata taiteelle keväästä 2021 alkaen. EtnoSalo ry järjestää kevään aikana kilpailun, jonka voittaja saa maalata sähkökaappinsa juuri Taiteiden Yänä. Kaupunkilaiset voivat seurata tapahtuman aikana teoksen edistymistä.
–Kulttuuri kuuluu kaikille ja vaikuttaa kaikkiin jollakin elämän osa-alueella. Kukaan ei pääse karkuun kulttuuria. EtnoSalo ry haluaa Taiteiden Yän kautta tarjota jokaiselle salolaiselle mahdollisuuden osallistua matalalla kynnyksellä, itseään haastaen ja uutta kokeillen, Sanna Jousi summaa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: