Taitoluistelun Suomen mestari Jenni Saarinen pyörähtelee Ylisjärven jäällä

Jenni Saarinen kehuu Ylisjärven jäätä tasaiseksi luistella.

Reilut viikko sitten elämänsä ensimmäisen taitoluistelun aikuisten Suomen mestaruuden voittanut Jenni Saarinen lähtee kovin tavoittein alkavaan vuoteen.

Saarinen luistee seuraavan kerran tuomariston edessä tammikuun puolivälissä Virossa järjestettävissä EM-kisoissa.

Onnistuminen siellä tuo paikan myöhemmin keväällä järjestettäviin Pekingin olympialaisiin.

Salonjokilaakso kohtasi Saarisen viime viikolla sattumalta järven jäällä Muurlasta.
-Olen täällä nauttimassa ulkoilusta poikaystävän kanssa ja rentoutumasta pitkän alkukauden jälkeen, nauravainen urheilija kertoi.

Lumikolalla itselleen luistelutilaa jäälle työnnellyt Saarinen sai hyvää seuraa kahdesta innokkaasta koirasta, jotka pitivät seuraa jäällä kulkijoille.

Jennin poikaystävä Santeri Virtanen urakoi vieressä pappansa kanssa avantoa lapsuudenkotinsa rantaveteen. Ylisjärven kirkas jää oli jo reilusti kaksikymmensenttistä rannan tuntumassa.
-Kausi jatkuu pienen tauon jälkeen HPK:ta vastaan. Nyt on parin päivän loma, Ilveksen liigajoukkueessa pelaava Santeri jutusteli.

Jennin lumesta puhdistamalla jäällä ehdittiin Muurlan vierailun aikana kokeilla piruetteja ja luistella myös jääkiekkomailat kädessä.
-Ylisjärven jää oli erittäin hyvä ja tasainen. Siellä kelpasi luistella ja pelailla jääkiekkoa, Jenni kertoo.

Saarinen onnistui hankkimaan keväällä Suomelle taitoluistelun maapaikan Pekingin olympialaisiin. Käytännössä Saarinen ratkaisee kisapaikan kohtalon Emmi Peltosen kanssa, joka lähtee Suomen toisena edustajana EM-kisoihin Viroon.
-Talven tavoitteisiin kuuluu tietenkin olympiapaikka ja sijoittuminen EM-kilpailuissa 10 parhaan joukkoon. Haluan myös MM-kilpailuihin ja siellä 16 parhaan joukkoon.

Viimeiset puolitoista vuotta Saksassa asunut ja harjoitellut huippu-urheilija viihtyy Suomessa aina kuin mahdollista.
-Saksassa on hyvä kansainvälinen treeniporukka ja kokenut valmentaja Michael Huth. Olen viihtynyt siellä hyvin ja treeniolosuhteet ovat hyvät. Jäätunteja tulee 2-3 tuntia päivässä ja sen päälle 1,5-2,5 tuntia oheisharjoittelua.

Matkat Suomeen osuvat usein Suomessa järjestettävien kilpailujen yhteyteen. Kauden päätyttyä kevät ja alkukesä tulee myös vietettyä Suomessa.
-Oheisharjoittelu hoituu liigaseura Ilveksen fysiikkavalmentaja Jarkko Näppilän ohjeiden mukaan Suomesta käsin. Suomessa valmentajanani toimii Tampereen Kooveen Minna Järvinen.

Tällä hetkellä Jennillä ja Santerilla ei ole isompia uudenvuoden aaton suunnitelmia. Vuosi vaihtuu ystävien ja läheisten kanssa.
-Toivottavasti päästään aikataulujen puitteissa käymään talven ja kevään aikana myös Muurlassa ja Salossa useamman kerran.

Monipuolista liikuntaa

Saarinen kertoo aloittaneensa luistelun viisivuotiaana. Sitä ennen jo kolmivuotiaana oli alkanut telinevoimistelu isoveljen perässä.
-Ajanpuutteen takia piti valita jompikumpi lajeista noin kymmenvuotiaana. Valinta oli selkeä, luistelun vauhti, liuku ja monipuolisuus vei mukanaan.

Tennistä ja golfia kesäisin vapaa-ajallaan pelaava Saarinen kertoo vahvuudekseen urheilijana monipuolisuuden.
-Olen harrastanut myös yleisurheilua ja jalkapalloa. Nuorempana tulikin vietettyä lähes joka kesä perheen kesken tennis- ja uintileireillä. Myös talvisin laskettelureissut Lappiin kuuluivat perheen yhteisiin harrastuksiin.

Uralle mahtuu monenlaista, myös vasoinkäymisiä.
-Noin 15-vuotiaana aloin kärsimään väsymyksestä ja ylikunnosta kun yläasteen viimeiset kokeet alkoivat kasautumaan kilpailureissujen takia. Sen takia seuraavat kolme vuotta luistelussa menivät lähinnä omalla painollaan ja luistelun nautinnon löytämisessä.

Taitoluistelun Suomen mestari Jenni Saarinen kolasi aurinkoisessa paukkupakkasessa luistelualuetta Ylisjärven jäälle.

Lähihaaveena Jennillä ovat luonnollisesti olympialaiset, mutta tärkeää on myös terveenä pysyminen ja arjen tekemisestä nauttiminen.
-Haaveenani on aloittaa lähitulevaisuudessa opiskelu; tällä hetkellä minua kiinnostavat terveystieteet. Vapaa-ajalla tykkään suunnitella taitoluistelupukuja ja ehkä myöhemmin kun aikaa riittää ja opin ompelemaan, olisi hieno myös sellaisia itse tehdä.

Myös oman taitoluisteluleirin järjestäminen kuuluu tulevaisuuden haaveisiin ja tavoitteisiin.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: