”Yrittäjyys sopii minulle”

Salolaiselle kuljetusalan yrittäjälle Arkan Ahmadille tarjoutui kolme vuotta sitten mahdollisuus hankkia osakkuus Koskikadulla sijaitsevasta SL-Autopesusta. – Olemme tehneet remonttia parin kuukauden ajan ennen joulua. Investointi kannatti, sillä uusien koneistojen myötä harjattomaan pesuun liittyvät ongelmat siirtyvät historiaan, Arkan kertoo.

Salolainen kuljetusalan yrittäjä Arkan Ahmadi lähti peruskoulunsa jälkeen opiskelemaan rakennusalaa, joka tuntui hänestä tuolloin kiinnostavimmalta vaihtoehdolta. Arkan sekä hänen vanhempansa, kolme veljeään ja kaksi siskoaan ovat iranin kurdeja. Perhe muutti Suomeen vuonna 2001.
-Muutimme perheenä Saloon vuonna 2008, jossa aloitin ammattikoulun. Opiskelun jälkeen olin aluksi Nokialla töissä, kunnes lähdin kuljetusalalle, Arkan kertoo.

Hyvän suomen kielen taidon omaava 30-vuotias Arkan päätti perustaa oman yrityksen miltei seitsemän vuotta sitten. Arkan oli tutustunut Postin kuljetusautoihin fixatessaan niitä.
-Kysyin Postilta, voisinko ryhtyä ajamaan heidän kuljetusautojaan. Pääsin tekemään kuljetushommia ja siitä se homma lähti etenemään, Arkan kertoo.

Arkanilla on yrityksessään käytössä tällä hetkellä kuusi pienempää pakettiautoa, joista neljä on Salossa ja kaksi Kaarinassa.
-Yritykseni pääasiallinen asiakas on Posti, jolle hoidamme kirjekuljetuksia ja jonkin verran myös pakettikuljetuksia. Minulla on töissä kuusi kuljettajaa. Kuljettajat hakevat Postin terminaalista paketit ja jokainen kuljettaja lähtee omille reiteilleen toimittamaan niitä. Minä hoidan yrityksen paperihommat sekä autojen huollot ja korjaukset. Olen myös varalla, jos tarvitaan kuljettajaa esimerkiksi sairastumistapauksessa, Arkan sanoo.

Arkanille tarjoutui kolme vuotta sitten mahdollisuus hankkia osakkuus Koskikadulla sijaitsevasta SL-Autopesusta.
-Toisena osakkaana on Auno Lallukka. Hän on firman aivot, joka huolehtii koneiden toimivuudesta ja niiden korjauksista.

Arkan esittelee automaattipesulaa, jossa on kaksi pesupaikkaa. Toiselle puolelle on juuri uusittu pesukoneisto ohjelmoineen.
-Olemme tehneet remonttia parin kuukauden ajan ennen joulua. Investointi kannatti, sillä uusien koneistojen myötä harjattomaan pesuun liittyvät ongelmat siirtyvät historiaan. Yhtäjaksoinen veden paine on avainasemassa. Uusi pesukoneisto antaa hyvän pesutuloksen. Myös kuivaustulos on erinomainen, sillä käytössämme on kalleinta ja laadukkainta kuivausaputuotetta.

Toisen pesupuolen avajaiset ovat heti joulun jälkeen. Kespan huoltoaseman pihapiirissä sijaitsee myös SL-Autopesun nelipaikkainen itsepalveluasema. Muulloin kuin pakkassäällä auki olevalla pesuasemalla autoilija voi itse pestä oman ajoneuvonsa. Arkanilla on muutama vinkki auton pesemiseen oikeaan aikaan.
-Auton pesemisen sopivaan ajankohtaan vaikuttaa paljon sää ja keliolosuhteet. Oikea aika tuoda auto pesuun on silloin, kun sääennustuksissa on luvattu hieman kuivempaa keliä. Jos talvella ajelee tiellä, jolle on levitetty suolaa, auto kannattaa tuoda reissun jälkeen heti pesuun.

Arkanista on huomattavissa myönteinen ajattelutapa sekä peloton asenne, jota yksityisyrittäjyydessä tarvitaan. Arkan ei ole halunnut jäädä ennakkoasenteiden luokittelemaksi, vaan hän on tarttunut eteen tulleisiin tilaisuuksiin rohkeasti.
-Yrittäjyys sopii minulle. Pyrin pitämään asiat positiivisella puolella kaiken aikaa. En stressaa kauhean paljoa, vaan tartun hommiin.

Arkan painottaa luotettavuuden tärkeyttä yrittäjyydessä.
-Hommat tulee tehdä, niin kuin pitää ja on sovittu. Vaikka yrittäjyys onkin välillä raskasta, en anna periksi. Kun on päässyt sisään yritysmaailmaan, on helpompaa kehitellä uusia ideoita. Niitä minulla on ”miljoonia”, mutta se, kerkeänkö tekemään niitä, on toinen juttu, Arkan toteaa.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: