Talvilomalla tapahtuu Salossa

Salossa järjestetään monenlaista aktiviteettia hiihtoloman aikana.

Kuluvan viikon vesisateista ja lämpöasteista huolimatta Teijolla pääsee laskettelemaan hiihtolomaviikolla. Lumetetut rinteet ovat hyvässä kunnossa ja viikonvaihteessa sää pakastuu jälleen talviseksi.

Kaupungin kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluiden talvilomatiimi on suunnitellut lomaviikolle kaksi yhteistapahtumaa: Perniön Toimintatiistai ja Wiurilan Pulkkaperjantai.

Toimintatiistaina hyödynnetään säiden salliessa koko Melassuon liikuntakeskuksen aluetta ja luvassa on ainakin hiihtoa, luistelua ja jäätaidetta. Kaupunki kertoo tiedotteessa, että lisäksi liikuntahallissa pääsee palloilemaan, pelaamaan kaupunkisotaa ja temppuilemaan sekä tutustumaan pop-up -nuokkarin tarjontaan.
-Tapahtuma on non-stop -tyyppinen klo 10-14. Jos talvisia kelejä ei riitä, järjestetään tapahtuma pelkästään sisätiloissa.

Pulkkaperjantai järjestetään klo 10-13 Wiurilassa golfkentän mäessä. Luvassa on pulkkailua, laskiaisperinnepolku, musiikkia, kuumaa mehua ja iloista menoa. Myös Wiurilan kartanon kotimuseo on avoinna tapahtumakävijöille.

Tapahtumalla on säävaraus.

Nuorisopalveluiden ohjelmistosta löytyvät maanantaina ja keskiviikkona robotiikka-työpajat, torstaina skeittityöpaja ja perjantaina Kangoo Jumps -jumppa.

Työpajat ovat maksuttomia ja suunnattu 10-17 –vuotiaille ja niihin on ollut ennakkoilmoittautuminen ajalla.

Nuorten keskus Steissi keskustassa on avoinna normaalein aukioloajoin. Tavallisten vuorojen lomassa skeittihalli Tunnelissa opetellaan skeittauksen alkeita. Tytöt saavat oman vuoronsa skeittaamiseen. Steissin, skeittihalli Tunnelin ja kylien nuorisotilojen lomaviikon aukioloajat löytyvät osoitteessa www.nuortensalo.fi.

Liikuntapalveluiden talvilomatarjontaan kuuluvat perinteiset hiihtokoulut Urheilupuistossa keskiviikkona ja torstaina.

Suositut jäähallin yleisöluistelut järjestetään joka päivä ja uimahallin vesipeuhut muina päivinä paitsi maanantaina ja keskiviikkona. Lisäksi maanantaina pääsee vesidiskoilemaan.

Halikon liikuntahallilla järjestetään tiistaina ja keskiviikkona Volttileiri.

Salon pääkirjaston lastenosastolla on talvilomaviikosta lähtien esillä Lapsilta lapsille, kylästä kylään -näyttely, jossa on esillä lasten tekemiä taidekyliä. Kylät tehtiin viime vuoden Kesä yhdessä Salossa -kiertueella ympäri Saloa toteutetuissa taidepajoissa yhteisötaitelija Sara Ilveskorven ohjaamana. Lisäksi lapset ja nuoret voivat osallistua pääkirjastossa luontoaiheiseen tietokilpailuun.

Elektroniikkamuseossa on tiistaina robottikuvataidetyöpaja klo 10-11.30. Paja sopii erityisesti alakouluikäisille ja siellä valmistetaan museon komponenteista robotteja ja muita hahmoja kuumaliiman ja rikkaan mielikuvituksen avulla.

Salon museopalveluiden museoista ovat auki Taidemuseo Veturitalli, Elektroniikkamuseo sekä Perniön museo normaalein aukioloajoin. Elektroniikkamuseoon ja Veturitalliin on alle 18-vuotiailta vapaa pääsy ja Perniön museoon on kaikille maksuton sisäänpääsy.

Monet lomaviikon ulkoaktiviteeteista edellyttävät talvikelien jatkumista, joten kaupungin verkkosivustoa ja päivittyviä tapahtumasuunnitelmia kannattaa seurata aktiivisesti loman lähestyessä.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: