Teijon Masuunilla perinteiset käsityöläisten Joulumarkkinat

Teijon Masuunin joulumarkkinoilla on paljon nähtävää ja ostettavaa.

Teijolla virittäydytään jälleen joulunajan tunnelmaan ensimmäisenä adventtiviikonloppuna.

Teijon Masuunin perinteiset käsityöläisten Joulumarkkinat järjestetään Teijon idyllisessä ruukkikylässä, nyt jo 12. kerran.

Järjestäjät kertovat tiedotteessa, että myynnissä on erilaisia laadukkaita kotimaisia käsityö- ja lähiruokatuotteita yli 80 tekijältä.

– Nähtävänä on taidetta, keramiikkaa, vaatteita ja asusteita, monenlaista lähiruokaa, jouluisia leivonnaisia, hyvinvointituotteita, joulukoristeita, kransseja ynnämuuta.

Kaksipäiväisiä joulumarkkinoita on järjestetty Teijon Masuunilla aivan taiteen ja kädentaitojen keskuksen perustamisesta eli vuodesta 2012 lähtien. Tänäkin vuonna mukana on ”vanhojen tuttujen” lisäksi myös paljon uusia myyjiä läheltä ja kaukaa.

Myyjiä on sekä ulkona Masuunin sisäpihalla että Masuunin alakerran väljissä lämpimissä sisätiloissa.

Masuunin markkinoilla pääosassa ovat kädentaitajat tuotteineen.

– Markkinoilla on tilaisuus tukea kotimaista käsityötä ja hankkia pukinkonttiin ja joulukotiin ”saman katon alta” laadukkaita käsintehtyjä tuotteita suoraan tekijöiltä.

Tarjonnassa on monenlaisten käsityötuotteiden lisäksi runsaasti erilaisia lähiruokatuotteita kuten glögiä, hilloja, mehuja, savukalaa, jouluisia kalaherkkuja, kotimaista valkosipulia, leipää, jouluisia leivonnaisia ja joulusinappia ja paljon muuta.

Markkinoiden käytössä on laaja yhtenäinen ulkoalue sekä väljät lämpimät sisätilat ja myös parkkitilaa löytyy runsaasti aivan markkina-alueen kyljestä sekä välittömästä läheisyydestä.

Teijon Masuunin omat puodit ovat myös avoinna, samoin Teijon Masuunin syyskauden taidenäyttelyt.

Teijon Masuunin kahvila on avoinna ja Teijon Alueen Kyläyhdistyksen perinteisessä puuropajassa sisäpihalla on myynnissä joulupuuroa ja glögiä. Kyläyhdistyksen pisteen tuotoilla tuetaan Teijon luontokoulun toimintaa.

Ensimmäisen markkinapäivän päätteeksi päästään tuttuun tapaan laulamaan kauneimpia joululauluja viereisessä Teijon tunnelmallisessa kivikirkossa klo 17.

Teijon Masuunin Joulumarkkinat la-su klo 11-16.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: