Tunteiden temppelit -dokumentin ennakkoesitys sunnuntaina Salossa

Dokumenttielokuva Tunteiden temppelit saa ensi-iltansa 4.12.. Elokuvasta järjestetään marras–joulukuun vaihteessa yhdistetty lehdistö- ja esityskiertue niillä paikkakunnilla, joilla elokuvaa on kuvattu. Kiertue pysähtyy Bio-Salossa sunnuntaina 22.11. kello 14. Näytöksessä on paikalla myös elokuvan ohjaaja Jouko Aaltonen (Taistelu Turusta, Kenen joukoissa seisot).

Elokuvateatteri-instituutioon pureutuva Tunteiden temppelit kertoo humoristisesti, nostalgisesti ja vähän romanttisestikin elokuville ja tunteille pyhitetyistä saleista, joissa on itketty, pelätty, pidetty tyttö- ja poikakaveria kädestä, livahdettu liputta teatteriin, ammuttu elokuvan roistoa aseella, menty naimisiin ja jopa laitettu lapsia alulle.

Elokuvassa nähdään joukko erilaisia elokuvatemppeleitä. Tennispalatsin vastapainona on pikkupoikien perustama Konneveden Navettakino sekä haitaritansseihin muuntuva Vehmaan Kuva-Tähti. Samaan aikaan moni elokuvateatteri on jo purettu. Niin myös Helsingin Kinopalatsi (1965), jossa oli suuren maailman taikaa. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat myös muuttuneet biljardi- ja kuntosaleiksi sekä vapaamuurarien kokoushuoneiksi.

Elokuvateatterit ovat olleet aina muutoksen tilassa, ja viimeisimpiä uudistuksia ovat olleet 3D ja elokuvateatterien digitointi. Elokuvateattereiden kuolemaa on julistettu jo puolen vuosisadan ajan, mutta vielä vaan ne elävät ja voivat hyvin.

Tunteiden temppelit on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee, joka liikkuu assosioiden eri aikatasoissa. Elokuvaa on kuvattu usean vuoden ajan eri puolilla Suomea, Helsingin lisäksi muun muassa Kuopiossa, Vaasassa, Turussa, Kouvolassa, Joensuussa – Jalasjärveä, Ylistaroa, Forssaa ja Vehmaata unohtamatta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: