Salossa pakatut Burana-Caps- kapselit vedetään pois apteekeista ja lääkkeen käyttäjiltä

Orion on erityisenä varotoimena päättänyt vetää Burana-Caps  -kapselit pois apteekeista ja kuluttajilta. Syynä on mahdollinen yksittäisten vieraiden kapseleiden sekoittuminen tuotteeseen. Orionin Burana-Caps -erissä  ei ole havaittu vieraita kapseleita.

Burana-Caps -kapselit valmistetaan eurooppalaisella sopimusvalmistajalla, joka on erikoistunut kapseleiden valmistukseen. Mahdollinen tuotteiden sekoittuminen on tapahtunut sopimusvalmistajan tuotannossa. Kapselit pakataan Orionin omalla tehtaalla Salossa, jonka pakkauslinjalla tapahtuvassa jatkuvassa automaattisessa valvonnassa ei ole havaittu vieraita kapseleita.

Koska ei ole kuitenkaan täyttä varmuutta, onko myös Orionin Burana-Capsin pakkauksiin päätynyt vieraita  kapseleita, Orion vetää erityisenä varotoimena kapselit pois kuluttajilta.

Orionin tiedossa ei ole yhtään tapausta, jossa  asiakas olisi havainnut vieraita kapseleita pakkauksestaan.  Tapaus koskee vain Burana-Caps -kapseleita, eikä liity muihin Burana-tuoteperheen tuotteisiin.

Kuluttajia neuvotaan palauttamaan niin avatut kuin käyttämättömät Burana-Caps -pakkaukset lähimpään apteekkiin, josta ne palautetaan Orionille. Asiakas saa hyvityksen ostetusta pakkauksesta.

Sopimusvalmistaja Catalent  on merkittävä, globaali valmistaja, joka on keskittynyt muun muassa pehmytkapseleiden valmistukseen. Se toimittaa valmisteita maailmanlaajuisesti lukuisille eri lääkeyrityksille.
Orion on raportoinut tapauksen Fimealle ja toimii tiiviissä yhteistyössä sen kanssa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: