Vappuna Salossa soi musiikki

Tiistaina iltapäivällä Musinen yrittäjillä Gildas Houessoulla ja Sanna Jousella riitti vielä remontoitavaa loppuviikon avajaisia varten.

Vappu on kevään juhla ja tänä vuonna sitä pääsee juhlistamaan Salossa monessa eri paikassa.

Yksin ei tarvitse olla, sillä hyvää seuraa ja musiikkia on tarjolla torstaista sunnuntaihin.

Tänä vuonna ohjelmassa on myös perinteinen Seppä Laurin lakitus, joka alkaa jokirannassa vapun aattona klo 18.

Seppä Lauria pääsevät lakittamaan LP Viestin entiset ukrainalaislähtöiset lentopalloilijat Viktoriia Tuchashvili ja Oksana Lemminkäinen.

Vappupuheen pitää Salon kaupungin uusi vapaa-aikajohtaja Antti Mattila. Ohjelmassa on myös musiikkia.

Salolaisen ravintolamaailman mielenkiintoinen uusi tulokas Musine ottaa varaslähdön vapun viettoon torstaina yhteistyössä SaloJazzin kanssa. Ravintolan uudet esiintymistilat koeponnistaa Pope Puolitaival Nordic4, jonka esikoisalbumin musiikin kerrotaan heijastelevan pohjoista mielenmaisemaa.

Varsinaisia avajaisia Musinessa vietetään lauantaina vapun aattona, jolloin salolaisia juhlijoita ihastuttaa SaloJazz HouseBand.

Vappuna vietetään sopivasti myös UNESCOn Kansainvälistä jazzpäivää juhlistamalla jazzmusiikkia rauhan ja kulttuurienvälisen vuoropuhelun sanansaattajana.

Musinen avajaisten paikallisia muusikoita kuvataan ravintolan sivuilla mainiosti.
”Jokivarren Musinen kuuman soulhuuman takaavat juuret tanakasti syvälle salolaiseen saviseen maaperään tiukasti asemoineet laulajatar Emmi Raasumaa sekä SaloJazz HouseBand, jonka riveissä rytmimusiikin sykettä nostattavat salolaisen musiikkielämän earth, wind and fire eli kitaristi Konsta Mäenpää, basisti Esa Mäkynen ja rumpali Riku Koski.”

Vappuna brunssille tai torikahville

Salon tori herää kunnolla kevääseen vappuna.

Tori on normaalisti avoinna kahviloineen lauantaina vapun aattona ja sunnuntaina Torikaffessa tuoksuu kahvi jo aamusta.

Aamupäivällä puoli yhdeltätoista Torikaffessa alkaa Piazza Brassin perinteinen Vapun päivän konsertti, jota voi kuunnella mukavasti kahvikupposen äärellä.

Sunnuntaina Salon torilla järjestetään klo 12 alkaen perinteinen vappujuhla, jossa puhujina ovat SDP:n ministeri Timo Harakka ja Katja Syvärinen SAK:sta.

Salon Teatterissa on vapunaattona luvassa ennennäkemätön impromittelö. Improvisaatioryhmä Katastrofiklubin uudet improajat ottavat härkää sarvista ja haastavat vanhat jäärät kaksintaisteluun. Teatteri kertoo tiedotteessaan, ettei kukaan tiedä, mitä siitä seuraa, mutta varmaa on, että ilta ilahduttaa, huvittaa, nostattaa mieltä ja hiuksia. Kello 19 alkava esitys varmasti aiheuttaa myös sarjan tahallisia ja tahattomia naurunpyrskähdyksiä.

Ravintola Rikalassa on tarjolla vapun päivän vappubrunssi, josta monilla salolaisperheillä on vuosien ja vuosikymmenten kokemus.

Ravintolapäällikkö Piia Aaltonen sanoo, että Rikalan vappubrunssi on ollut perinteisesti kevään avaus.
-Perinne ei katkennut edes kahtena edellisenä vappuna, sillä kehitimme oman vappuboksin, jota myimme take awayna ihmisille mukaan otettavaksi. Sitä on edelleenkin tarjolla.

Rikalassa on juhlittu vappua vuosikymmenien ajan.

-Uusi kesäterassimme valmistuu toukokuun aikana ja palvelee asiakkaita kesäkaudella. Noin 80-paikkaisesta terassista tulee esteetön ja samalla myös Rikalan sisäänkäynti uudistuu. Koko ravintola terasseineen on sen jälkeen uudistettu ja ne sopivat myös sisustuksellisesti yhteen Aaltonen kertoo.

Joen toisella puolen alkavat sunnuntaina vapun päivänä Musinen Soivat Sunnuntai Brunssit. Musiikista vastaa Roope Pelo ja Pelottomat ja samalla pääsee testaamaan Musinen uuden tanssilattian.
-Tanssimaan on mahdollista tulla myös ilman brunssia ja vappuna ravintolaan on ilmainen sisäänpääsy, yrittäjä Sanna Jousi kertoo.

Jokilaiva Salon Joutsen avaa ovensa perjantaina ja palvelu pelaa myös koko vapun ajan.

Salon keskustan tarjonnan lisäksi kaikki Salon golfkentät kutsuvat vapun viettäjiä pelaamaan ja samalla reissulla ehtii tutustumaan myös kylien tarjontaan.

Tuohitun Kyläyhdistyksen perinteiseltä vapputorilta voi hakea perinteiset simat, munkit ja muut herkut jo perjantaina iltapäivällä.

Myös Mathildedalissa ja Teijolla tapahtuu vappuna.

Mathildan Marina juhlii vappuaattona 6-vuotissynttäreitään brunssin ja musiikin voimin ja vapun päivänä ja avaa samalla merellisen terassi- ja veneilykauden.

Aattona Marinassa soi alkuiltapäivästä SaloJazz Emmi Raasumaan ja Konsta Mäenpään voimin.

Illalla soundeista ja tunnelmasta vastaa Acoustic Lady eli Minna ja Kari Ora.

Ravintola Terhossa otetaan kevättä vastaan Village People -tapahtumalla, joka tuo lavalle Teijon alueen kylien musiikillisia taitoja omaavia ihmisiä.
-Pidetty tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa ja kyliltä kasatun livebändin kanssa esiintyvät ”Meidän Kylien” ihmiset, Terhon kotisivuilla kerrotaan.

Myös Taukopaikka Lahnajärvellä on lauantaina vapun aattona ohjelmaa.
Iltapäivällä pyörähtää käyntiin Bingo-kone ja sen jälkeen testaillaan knoppitietoutta leikkimielisessä Turhan Tiedon Visassa. Alkuillasta Riku ja Mika Duo lämmittelee tanssilattiaa ja klo 20 alkaen mennään Kikan kuumimpien hittien tahdissa.

Salonjokilaakso

Perinteinen Seppä Laurin lakitus alkaa jokirannassa vapun aattona klo 18.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: