Värikkäät vaatteet ja kengät kiehtovat Pauliinaa

Pauliina Alho kiinnittää huomiota käytännöllisyyteen myös hankkiessaan vapaa-ajalla käytettäviä vaatteita. Pelkkä vaatteeseen ihastuminen ei riitä.

Värikkäistä ja kauniista vaatteista sekä kengistä pitävä Pauliina Alho saa aika ajoin kuulla mukavaa palautetta pukeutumisestaan. Viimeksi tuntematon nainen, jonka Pauliina kohtasi hammaslääkärikäynnillään, oli kiinnittänyt huomiota hänen kenkiinsä.

– Hän ihaili uusia, pinkinvärisiä tennareitani. Se piristi päivääni ja tuntui hyvältä huomata myös hymy naisen kasvoilla, Pauliina kertoo.

Pahkavuoressa perheensä kanssa asuva Pauliina työskentelee Salon sairaalassa. Hän kulkee työmatkat usein polkupyörällä.

– Työmatkoilla käytän kulutusta kestäviä ja käytännöllisiä vaatteita. Työvaatteet tulevat työnantajan puolesta. Työajan ulkopuolella on kiva pukea ylleen värikkäitä vaatteita, Pauliina sanoo.

Pauliina kiinnittää huomiota käytännöllisyyteen myös vapaa-ajan vaatteita hankkiessaan. Pelkkä vaatteeseen ihastuminen ei riitä.

– Olen harkitseva vaatteiden ostamisessa. Mietin tarkkaan, mitä tarvitsen ja näyttääkö vaate hyvältä. Pyrin käymään ostoksilla Salossa, pienissä ja isoissa vaateliikkeissä. Jos kaveri on mukana ostoksilla, kysyn hänen mielipidettään. Otan mielelläni myös vastaan ystävän tarjoaman vaatteen, jos se on minulle mieleinen. Lapset kasvavat kuitenkin koko ajan, joten suurin kulutus on siellä, Pauliina toteaa.

Pauliina muistelee vaatteiden itsenäisen hankkimisen alkaneen kiinnostamaan enemmän siinä vaiheessa, kun hän sai ensimmäisestä kesätyöpaikastaan palkkaa.

– Tuli vapaus, kun sai itse valita. Salossa oli joskus vaateliike, jossa oli myynnissä Kuyichi-merkkisiä vaatteita. Muistan, että tykkäsin niistä.

Pauliinan varmuus siihen, että voi pukeutua niin kuin haluaa, on kasvanut vuosien myötä.

– Olen sanonut myös tyttärelleni ja pojalleni, että aina ei tarvitse olla ihan samanlaista reppua tai vaatteita, kuin kavereilla on, Pauliina kertoo.

Pauliina kertoo päällään olevien vaatteiden kuvaavan hyvin hänen lempiasuaan.

– Kivan näköinen paita housujen kanssa ja siihen kevyt takki. Korvikset ja kaulakorut ovat myös tärkeitä. Pidän paljon huiveista. Tällä hetkellä lempivärejäni ovat keltainen, oranssi ja vihreä. Musta vaatekin on ihan kaunis, varsinkin yhdistettynä johonkin väriin. Helpoin tapa saada väriä asuun on valita värikäs huivi tai laukku.

Pauliina Alhon lempivärit näkyvät myös kengissä ja huiveissa.

Pauliina käyttää mekkoja ja hameita eniten lämpiminä kesäpäivinä sekä juhlapukeutumisessaan. Lähitulevaisuudessa juhlittaviin veljensä häihin Pauliina löysi näyttävän juhlamekon Somerolta.

– Ihanista ihanin mekko löytyi Muotiputiikki Helmestä. Siellä oli vaatteissa paljon sellaisia värejä ja malleja, joista pidän.

Pauliinan juhlapukeutumisen kruunaavat kengät, joissa saa olla näyttävyyttä sekä tietenkin korkeat korot. Hän myöntääkin olevansa heikkona korkokenkiin.

– Minulla on aika paljon korkokenkiä, ne ovat mielestäni niin kauniita. Minulla on tietyt ihanat kengät, joita suorastaan rakastan. Kenkien kanssa en ole niin harkitseva, vaan teen heräteostoksia usein, Pauliina hymyilee.

Vaateliikkeistä hankittujen vaatteiden lisäksi Pauliina käyttää myös itse ompelemiaan tai neulomiaan vaatteita.

– Kun innostun jostain vaatteesta, saatan alkaa ompelemaan. Kesällä ompelin itselleni pari hametta. Olen neulonut viimeksi neljä neuletta, kaksi niistä meni lapsille ja kaksi itselleni.

– Ompelemisen ja kutomisen lisäksi vapaa-aikaa kuluu lapsien kuskaamisessa jalkapalloharrastuksiin. Olen lisäksi aloittanut soittamaan ukulelea kansalaisopiston ryhmässä pari vuotta sitten, Pauliina kertoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: