Verhoilulla uutta ilmettä huonekaluille

Anneli Hiiren (vas.) ja Marja Myllykylän Pop Up -liikkeestä löytyy muun muassa käsitöitä.

Aino Saari

Salolainen Marja Myllykylä on aina pitänyt käsitöistä ja on jo nuoresta lähtien ommellut omia vaatteitaan. Kehittämispäällikkönä työskennellyt Myllykylä on aikuisiällä löytänyt sen, mitä oikeasti haluaa tehdä ja nyt hän opiskelee verhoilijaksi Turun ammattiopistosäätiössä.

– Aloitin opiskelun keväällä ja olen ollut nyt pari kuukautta harjoittelussa verhoilijamestari Anneli Hiirellä. Anneli on hyvä opettaja, Myllykylä kertoo.

Harjoittelu verhoilu- ja entisöintiliike Idefixissä mahdollisti Pop Up -liikkeen pystyttämisen ja nyt Myllykylällä ja Hiirellä on liike Turuntien varrella  yhdessä Heidi Kirjavaisen ja Malla Määttäsen kanssa. Kolmen viikon ajan avoinn aolevassa liikkeessä on myynnissä muun muassa nukkekoti- ja sisustustavaraa, vaatteita, asusteita ja kankaita. Suurin osa myytävistä tuotteista on itse tehtyjä. Myymisen lisäksi Myllykylä vastaanottaa verhoilutöitä.

– Ajatuksena on tuoda erilaista kivaa, jota ei löydä tavallisista marketeista, esimerkiksi käsitöitä ja lahjatavaraa, verhoilukurssejakin järjestänyt Hiiri kertoo.

Myllykylä viihtyy myös vapaa-ajalla käsitöiden parissa. Hän tekee käsitöitä laidasta laitaan ja hänen kotoaan löytyy monia eri välineitä erilaisten töiden toteuttamiseen. Yksi Myllykylän pitkäaikaisista käsityöharrastuksista on nukkekotiharrastus, jota hän on työstänyt jo kymmeniä vuosia.

– Käsitöiden tekeminen on mukavaa, kun saa päättää, mitä tekee ja miten. Lopuksi on kiva nähdä, mitä on saanut aikaiseksi.

Myös kierrätys on Myllykylälle tärkeää.

– Esimerkiksi verhoilusta ja ompelusta ylijääneistä kankaista voi luoda nukkekotiin vaikka kokonaisen malliston, Myllykylä toteaa.

– Ja verhoilu itsessään on jo kierrätyksen ytimessä, Hiiri lisää.

Myllykylä valitsi perinteisestä ja teollisesta verhoilusta perinteisen verhoilun. Hän kertoo, että opiskeluun kuuluu myös puuntyöstöä. Muita oppiaineita Myllykylän ei tarvitse opiskella, sillä ne hän on suorittanut jo aiemmassa koulutuksessaan.

– Valmistun parin vuoden sisällä ja valmistumisen jälkeen pistän todennäköisesti pystyyn verhoiluliikkeen.

Yksi verhoilutyö vie useita tunteja, mutta kesto vaihtelee verhoiltavan huonekalun mukaan.

– Verhoilua hyödynnetään nykyään enemmän ja monet ovat ymmärtäneet, että se kannattaa. Paljon voi korjata ja verhoilulla saa helposti muokattua huonekalujen ulkonäköä, Myllykylä pohtii.

Pop Upista saattaa Myllykylän mukaan tulla pidempiaikainen tapa ja keväällä hän mahdollisesti perustaa samantyyppisen sisustusliikkeen.

– Minulla riittää luovia ideoita ja kehittelen erikoisistakin materiaaleista ja esineistä kaikenlaista. Jotain pitää olla koko ajan keksimässä, hän naurahtaa.

Koskisen kulmassa sijaitseva Pop Up -liike on auki 20. joulukuuta asti maanantaista lauantaihin klo 10-17.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: