Optiikka Amadeus sai uudet yrittäjät

Laukalla eläkkeelle. Sirkku ja Pekka Saarinen pääsivät nauttimaan eläkepäivistään uusien yrittäen jatkaessa Optiikka Amadeuksen lähes 30-vuotista toimintaa Seija ja Sami Helteen asiantuntevassa otteessa.

Mona Valkeasuo-Järvinen

Salolaisessa katukuvassa perinteiset kivijalkaliikkeet pitävät pintansa. Seutukunnalla arvostetaan hyvää henkilökohtaista palvelua ja pitkiä asiakassuhteita. Paikalliseen, asiakaslähtöiseen palveluun ja hyvään työn jälkeen on panostanut myös jo lähes 30 vuoden ajan Optiikka Amadeus, jonka yrittäjäpariskunta Sirkku ja Pekka Saarinen perustivat lokakuussa 1992. Liike sijaitsi tuolloin juuri avatussa kauppakeskus Plazassa. Nykyisellä paikallaan Katrineholminkadulla liike on sijainnut vuodesta 2002.

– Huomasimme tosiasian, että tästä on jossain vaiheessa jäätävä eläkkeelle, ja aloimme etsiä jatkajaa, kertoo Pekka.

– Muutamat asiakkaista vielä sanoivat, että asiakkuus jatkuu, jos saatte hyvät jatkajat, lisää Sirkku.

Ja niinhän siinä kävi, että parhaat mahdolliset löytyivät.

Syyskuun puolivälissä Optiikka Amadeus vaihtoi yrittäjää. Salon Perttelissä lastensa kanssa asuva pariskunta, Seija ja Sami Helle, olivat haaveilleet omasta optiikka-alan yrityksestä. Kun aika yrittäjiksi siirtymiseen oli Helteille sopiva, Saariset olivat valmiita jäämään eläkkeelle. 

– Optiikka Amadeus tuntui luontevalta, olen itse ollut paikassa kesätöissä opintojeni aikana 2000-luvun alussa, Sami sanoo.

Sami on koulutukseltaan optometristi eli tutummin optikko, Seijalta sama koulutus löytyy myös. Lisäksi hän on työskennellyt kätilönä ja sairaanhoitajana.

Muutaman kuukauden yrittäjinä toimineet Helteet ovat tyytyväisiä Salossa yrittämiseen. Helsingissä opiskelleina ja kymmenen vuotta asuneina he arvostavat liikkeen hyvää sijaintia keskikaupungin tuntumassa, jossa aivan ikkunan alla on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Myös tilava koti maaseutumaisemassa saa Seijan ja Samin kehumaan Saloa alueena. Vaihdoksen jälkeen uusien yrittäjien arki on lähtenyt mukavasti liikkeelle.

– Saariset ovat olleet valtavan isona apuna, jos olemme tarvinneet neuvoja, kiittelee Seija.

– Mielellämme apua tarjoamme, mukavaa vaihtelua eläkepäiviin, vinkkaa Pekka.

Optiikka Amadeus jatkaa Helteiden mukaan perinteitä ja paikallisuutta sekä nykyaikaisia ja ammattitaitoisia optiikka-alan palveluita ja tarjoaa asiakkailleen yksilöllisiä silmälasituotteita.

– Hinnalla emme suurten ketjuliikkeiden kanssa lähde kilpailemaan, mutta tarjoamme omassa liikkeessä hiotut linssit, jolloin ne myös pystytään tekemään nopeammin, Sami kertoo. 

Saaristen eläkepäivät ovat olleet totuttelua pitkän yrittäjätyöuran jälkeen. Sekä Sirkku että Pekka muistelevat, miten töihin oli aina mukava tulla, ja näki tyytyväisten asiakkaiden kautta oman työnsä jäljen.

– Siitä tietää, että oltiin oikealla alalla, Pekka naurahtaa.

Nyt eläkepäiviin on jo mahtunut runsaasti matkustelua Etelä-Euroopassa ja Suomen kauniissa Lapissa. Ystäviä ja sukulaisiakin ehtii tavata.

– Aloitin italian kielen opiskelun kolme vuotta sitten, nyt pääsen matkustamaan Italiaan käyttämään sitä, kertoo Sirkku.

Sirkku ja Pekka Saarinen kiittävätkin kaikkia Optiikka Amadeuksen asiakkaitaan kuluneista vuosista ja toivottavat heidät tervetulleiksi liikkeeseen myös uusien yrittäjien asiakkaiksi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: