Viisikymppisten Ilpon ja Markun lajikiertue ehjänä maaliin

Markku Kivelä ja Ilpo Vesterinen saivat lajikiertuepaidat muistoksi tasavuotissynttäreistään.

Salolaiset kaverukset Ilpo Vesterinen ja Markku Kivelä täyttivät kesällä tasavuosia.

Juhlavuoden kunniaksi kaksikko päätti palkita itseään liikkumalla: helmikuussa retkihiihdolla alkanut 50 eri lajin kiertue päättyi viime viikolla keilahallille.
-Mielenkiintoista, välillä vaikeaa ja joskus yllättävänkin raskasta, kaverukset kertovat kahdeksan kuukautta kestäneestä projektistaan.

Ajatuksena oli liikkua tunnin verran jokaista lajia. Tavoitteessa onnistuttiin – melkein.
-Salon Uimareiden harrasteryhmän vesipallo oli niin kovaa leikkiä, että puoli tuntia oli tarpeeksi. Moneen paikkaan ja lajiin pääsimme tutustumaan perheenjäsenten harrastusten ja työkavereiden ja tuttujen kautta. Iso kiitos kaikille siitä.

Ennakkoon jännittävintä taisi olla ratsastus. Hevoset olivat isoja, mutta kokeilu sujui hyvin.
-Kaikkea pitää kokeilla edes kerran elämässä. Kalle ja Ruben tottelivat käskyjämme täsmällisesti ja ihmeen kivuttomasti päästiin jopa pois satulasta. Kiitoksia mahdollisuudesta Merlitz sekä meidät ympäri puhunut Liisa.

Mahdollisuus kokeilla sivuvaunumotocrossia meni ajokin ongelmien takia onneksi ohi, joten moottoreiden pärinään tutustuttiin carting-radalla.
-Listasimme aluksi lajeja ja löysimme ensin vain noin 40 erilaista. Lopulta niitä saatiin tavoiteltu määrä. Yllättävän monessa lajissa sai vatsalihakset kipeäksi ja aina hiukan eri tavalla.

Kolmisenkymmentä vuotta sitten Rauman OKL:ssa tutustuneet miehet saapuivat Salonjokilaakson haastatteluun suoraan Hanhivaaran padel-vuoroltaan. Yhteinen harrastus on myös viikoittainen opesähly.

Lapsina kummallekin oli tullut tutuksi niin yleisurheilu kuin jääkiekko; aikuisina myös muut mailapelit kuten sähly ovat liikuttaneet kaksikkoa.

Säännöllinen liikunta jatkuu myös viisikymppisenä; kunnosta ja terveydestä huolehtiminen on tärkeää kaikenikäisenä.
-Yllättävän hyvin pysyttiin ehjinä. Joka lajia tehtiin kunnolla, tavoitteena oli saada hiki pintaan aina kuin mahdollista.

Futsalia kaksikko pääsi treenaamaan ja pelaamaan FC Halikon naisten kakkosjoukkueen kanssa ja jalkapalloa SalPan harrastefutisvuorolla. Koripalloa kokeiltiin Vilppaan ”pappakoriksessa” lentopalloa jo miehen ikään päässeiden Kiila-Ukkojen kanssa.
-Ukot pitivät pallon hengissä miltei mahdottomissakin tilanteissa ja todistivat, ettei ikä ole este eikä edes hidaste. Se oli rohkaisevaa.

Markku ja Ilpo julkaisivat kokeiluistaan lyhyitä kuvallisia raportteja somekanavissaan ja kannustutusta tuli mukavasti matkan varrella. Suurin osa lajeista tehtiin Salossa, sopivan mittainen triathlon hoidettiin mökkijärvellä.

Tässä jutussa ei kaikkia viittäkymmentä lajia käydä läpi, mutta kokemus kuulemma osoitti, että sekä pesäpallo että keihäänheitto ovat molemmat kovia lajeja olkapäälle.

Puolisot pääsivät mukaan Vilpas Dance Sportin Alisan ja Markuksen tanssitunnille ja miehet puolestaan saivat kutsun Gym&Fitness Centerin legendaariseen body pumpiin.
-Paukkulan illassa otimme selvää, mitä tarkoittavat karttu, akka ja pappi. Pääsimme pelaamaan karjalaista perinnepeliä kyykkää.

Salon upeassa urheilupuistossa hypättiin pituutta ja korkeutta, mutta ei pitkälle eikä korkealle.
-Seivästä ei onneksi löytynyt.

Sateen jälkeinen happirikas keli siivitti vielä juoksulajien pariin.
-Kymppitonnista tiputettiin viimeinen nolla pois, mutta 400, 200, 100 ja 60 metrin aidat vedettiin välihölkillä ja venyttelyillä kunniakkaasti. Käsiajanotolla mentiin, joten tulokset eivät ole virallisia eikä niistä siksi sen enempää.

Vaskiolla on hyvät olosuhteet ampumajuoksulle ja futisgolfin parissa vietettiin aikaa Vartsalassa.
-Osallistuimme myös crossfit-treeneihin, joka oli rakennettu ilmeisesti aloittelijalle sopivaksi. Jääkiekkoa taidettiin pelata ihan mukavasti, kaksikko ynnää yhden lajikiertueensa tutuimmista rasteista.

Pekka Mäenpää

Ilpo ja Markku tutustuivat 50 eri lajiin tänä vuonna. Muun muassa uinti ja ratsastus ja crossfit tulivat tutuiksi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: