Villa kanttorilan joulu syntyy perinteitä kunnioittamalla

Kaisa Remahlin jouluiset pavlovat on täytetty piparkakkurahkalla, pinnalla vispikermavaahtoa, granaattiomenan siemeniä sekä murennettua piparkakkua. – Myös puolukka toimii näin joulunaikaan, lisää Remahl.

Tunnelmallinen 1950-luvun Halikon kanttorila sai uudet asukkaat vuonna 2017, kun Remahlin uusioperhe osti talon ja teki siitä unelmiensa kodin. Talo on sitä ennen palvellut monen kanttorin kotina ja seurakunnan kerhotilana.
-Rakastan vanhoja rakennuksia ja jo ensikertaa, kun astuimme taloon, tuli vahva tunne siitä, että tämä on meidän kotimme. Teimme sisälle pintaremonttia, koska halusimme siitä oman näköisen, mutta halusimme kuitenkin säilyttää vanhan talon tunnelman, kertoo Kaisa Remahl.

Kaisa pitää sisustamisesta, ja luottaa rustiikkiseen tyyliin sekä valkoiseen väriin. Valkoinen väri kulkee kauttaaltaan läpi kodin sisustuksessa, ja onkin hänen lempivärinsä, koska se luo seesteisen ja yhtenäisen linjan kotiin. Puunväreillä sekä luonnosta kerätyillä materiaaleilla kotiin tuodaan lämpöä ja tunnelmaa. Vanhat esineet ja sisustustavarat Kaisa on löytänyt kirppiksiltä tai saanut suvun perintönä.
-Minulle on tärkeää, että jokaisella esineellä on tarina, ja ne merkitsevät minulle jotain, vaikkakin näin joulun aikaan sitä tuleekin laitettua vähän enemmän koristelua, kuin normaalisti. Vältän turhan tavaran keräämistä, koska haluan, että ne mitä kodissa on esillä, ovat merkityksellisiä meille, ja sisustan kotia niin, että koko perhe viihtyy täällä, Kaisa kertoo.

Hän ylläpitää aktiivisesti myös instagramissa omaa sisustusta ja lapsenperheen arkea kuvaavaa tiliä. Yhdessä miehensä Antin kanssa Kaisa tekee päätyökseen auttavaa perhetyötä omalla toiminimellä. Arjen vastapainoksi koko perhe viihtyy paljon luonnossa ulkoillen, yhdessä leipoen, pelejä pelaillen sekä elokuvailtoja viettäen.

Kodin lempipaikaksi Kaisa nimeää keittiön, jossa vietetään paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa, tehdään yhdessä ruokaa ja keskustellaan.
-Mutta myös olohuone on meille kaikille tärkeä, koska järjestämme siellä ystävien kesken livemusiikkikeikkoja ja pelaamme biljardia.

Villa kanttorilan asukkaat Kaisa, Antti, Nooa ja Nuutti aloittavat jouluvalmistelut hyvissä ajoin jo pyhäinpäivän eli halloweenjuhlien jälkeen. Piparkakkutalo tehdään marraskuussa, tonttuovi löytää paikkansa vinttiin meneviltä rappusilta, ja vintin portaikon seinään ripustetaan joulusukat, johon tonttu tuo joulukuussa öisin yllätykset lapsille. Kaakaobaari aukeaa marraskuussa, jota perheen pojat odottavatkin aina joulunalla. Tarjolla on vaahtokarkkeja, kaakaota ja karkkikeppejä. Jouluun kuuluvat perinteisesti joulupuuro ja sauna sekä tietysti taianomainen Lumiukko-animaatio, joka esitetään joka joulu televisiosta.
-Joka adventtisunnuntai sytytämme kynttilän ja laulamme yhdessä. Meillä on aina tykätty laulaa, pojat soittavat pianoa ja mieheni taitaa myös kitaran ja pianon soiton. Joulukirkkoon suuntamme joka vuosi ja jouluelokuvia katsellaan yhdessä. Haluamme nauttia joulun ajasta pitkän kaavan mukaan, kertoo Kaisa.

Joka joulu perheen lapset kirjoittavat joulupukille lahjatoivelistan. Joulupöytä katetaan perinteisesti, ja mummin lihapullat kuuluvat aina joulupöytään. Kaisan mummi on viettänyt lapsuutensa jouluja Ruotsissa, joten sieltä on tuotu jotain ruotsalaisia jouluperinteitä mukaan. Joulun viettoon kanttorilaan saapuu myös joka vuosi siskon perhe ja isä, ja tottakai itse joulupukki.

Kanttorilan kupeessa sijaitseva Halikon kirkko on tärkeä Remahlin perheelle. Kaisan äidin haudalla käyminen kuuluu koko perheen perinteeseen.
-Hautausmaalla pyhinä sytytetyt kynttilät luovat kaunista tunnelmaa ja niitä on ihana katsella näin pimeään vuodenaikaan myös omasta ikkunasta, kuvailee Kaisa.

Sari Tuomi

Villa kanttorilan asukkaat aloittavat jouluvalmistelut hyvissä ajoin jo pyhäinpäivän jälkeen. Perheen pojat odottavat erityisesti kaakaobaarin aukeamista.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: