Vilpas aloitti Korisliigan yllätystappiolla BC Nokialle

Vilpas ja päävalmentaja Jussi Savolainen joutuivat toteamaan BC Nokian paremmaksi liiga-avauksessa.

Pekka Mäenpää

Vilpas Vikings kärsi monen mielestä ehkä yllättäen kotitappion Korisliiga-avauksessaan, kun BC Nokia vei lauantaina sarjapisteet Salohallista lukemin 65–72 (29-42).
Jälleen kerran tuli todistetuksi se, että pallo on pyöreä eikä urheilussa mikään ole varmaa.
Salohallissa yli tuhatpäinen kotiyleisö sai todeta varsinkin ensimmäisen 20 minuuttisen aikana, kuinka BC Nokia pakotti Vilppaan tekemään ison työn lähes jokaisen pisteen eteen. Aggressiivisesti puolustaneet nokialaiset sen sijaan tekivät ottelun aikana useamman helpon korin pallonriiston jälkeen.
Saloon ainoastaan kahdeksan miehen voimin matkustaneen BC Nokian avainmiehiä olivat Johnathan Stove (28/8) ja sentteri Kalle Peltonen (9/9), joka näytti todellisen työmiehen asennetta ja pelirohkeutta Vilppaan isoille miehille.
Vilppaan ykkösmies Isaiah Crawley (20/10) onnistui vastaamaan parhaiten vastustajaan fyysisyyteen ja aggressiivisuuteen. Jalon Pipkins (0/2) ja Bo Hodges (4/0) jäivät parketilla liigauransa avausottelussa statistin osaan, Keyshawn Feazell (10/8) sen sijaan hoiti oman tonttinsa kohtuullisesti.
Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen totesi sen minkä kaikki Salohallissa ja television äärellä näkivät: ei mennyt suunnitelmien mukaan.
– Mistä se johtui. Jännittikö osaa pelaajista, Savolainen pohdiskeli.
Paikallislehden toimittajan kysymykseen jäikö ottelusta jotain positiivista, vastaus oli selkeä.
– Ei.
BC Nokian kokenut päävalmentaja Greg Gibson oli sen sijaan enemmän kuin tyytyväinen omiensa otteisiin.
– Olen ylpeä joukkueesta. Olimme fyysisiä ja pelasimme kovaa. Riistojen jälkeen saimme helppoja koreja.

Perttu Blomgren sai paljon vastuuta BC Nokiaa vastaan.

Vilppaan takamiehistä Perttu Blomgren (11/4) joutui tekemään kentällä valtavan työmäärän niin pallon kanssa kuin puolustuksessa. Harjoitusotteluiden ja nyt ensimmäisen liigapelin perusteella näyttää siltä, että puolustajat voivat aiempaa enemmän jarruttaa sekä pallottoman mutta myös pallollisen hyökkääjän liikkeellelähtöä ilman sanktioita.
NHL:ssä kahvakiekko kiellettiin jossain vaiheessa, koska se vei pelistä vauhtia ja sitä kautta viihdyttävyyttä. Koriliigassa kausi näyttää, onko linja muuttumassa sallivammaksi käsijarrun käytölle.
Perttu Blomgren hyökkäsi ja puolusti linjoja miettimättä, mutta odotti itseltään ja koko joukkueelta enemmän.
– Oli tiukka peli. Vähän kaivettiin itselle kuoppaa. Menetettiin pallo 20 kertaa eikä heittokaan ei oikein osunut.
Tavoitteena oli laittaa Nokian pallollisille painetta, mutta homma menikin toisin päin.
Vilppaan kotimaisesta kaartista Mikko Koivistolla (8/4) oli normipäivä, Niilo Kärkkäinen (4/1) puolusti hyvin ja Roope Ahoselle osui heikko heittopäivä.
Juho Nenonen (8/4) haki vapaaheittotilanteessa väkisin hyökkäyslevypallon kahden itseään isomman nokialaisen välistä, mutta yritti myös yhtä väkisin puolustuslevypallon jälkeen koko kentän puhkaisemista pallon kanssa.
Ennakkotietojen mukaan Vilppaalla oli alla jopa erinomaisen hyvä harjoitusviikko. Se ei tällä kertaa näkynyt kentällä.
Päävalmentaja Savolaisen mukaan ottelun videomateriaalia katsotaan maanantaina.
– Kuuntelen pelaajia miltä heistä tuntui. Pitää jutella selväksi, että mitään ei saa ilmaiseksi.
Vilppaan kausi jatkuu keskiviikkona varmasti hienolla kokemuksella Karhubasketia vastaan Kauhajoella, jossa pelataan samalla uuden IKH-hallin avausottelu.
Seura kertoo tiedotteessa, että Karhubasketin joukkue pääsee uuteen halliin ensimmäistä kertaa maanantaina.
– Ennen avausottelua nähdään pienet juhlallisuudet ja paljastetaan seurahistorian kolmas mestaruusviiri. On vain sopivaa, että avausottelun vastustaja on Salon Vilpas, jonka kauhajokiset kaatoivat viime kevään finaaleissa. Se mikä on yllättävää, että molemmat joukkueet ovat avauskierroksen jälkeen ilman voittoja.

Vilppaan avausotteluun saapui reilut 1100 katsojaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: