Vilpas avaa Korisliigakauden lauantaina Salohallissa

Viikon vaihteessa Hanhivaara-harjoitusturnauksen pelannut Vilpas avaa Korisliigakautensa lauantaina Salohallissa.

Salon Vilpas aloittaa Korisliigakauden lauantaina Salohallissa, kun vastaan asettuu KTP-Basket klo 17 alkavassa ottelussa.

Kummatkin joukkueet ovat pelanneet ennen liiga-avausta harjoitusotteluja, mutta niiden perustella on turha veikkailla joukkueiden tämänhetkistä kuntoa saati tasoeroa.

Vilpas pelasi viikonvaihteessa kaksi harjoituspeliä isännöimässään Hanhivaara-turnauksessa. Noin kuusisataa katsojaa todisti uusiutuneen salolaisryhmän kahta tappiota. Korihait oli parempi lukemin 67-76, kun Kouvot voitti Vilppaan 95-92.

Korihait dominoi Vilpasta vastaan; ottelun näyttävimpiä suorituksia olivat Bojan Sarcevicin koriin johtaneet syötöt ja harvemmin nähdyt heitontorjunnat. Kouvo-otteluissa kentän ykkösmies oli Joel Mäntynen (33), joka upotti yhdeksästä kolmosestaan viisi pussin pohjalle.

Vilppaan ulkomaalaispelaajista Tavon King näytti jälkimmäisessä ottelussa 33 pisteellään ja pallovarmuudellaan potentiaalinsa. Sentteri DeAndre Dishman ei ole näyttänyt vielä parastaan, Djimon Henson osunee vielä monta kertaa paremmin kuin viikonloppuna ja Tyree Eady löytää hänkin paremmin roolinsa rotaatiossa, kun pelit etenevät.

Vilpas saa sarja-avaukseen Kotkaa vastaan mukaan myös kapteeninsa Mikko Koiviston, joka huilasi varotoimena harjoitusturnauksen.

Vilppaan kotisivuillaan julkaiseman otteluraportin mukaan joukkue lähtee nykyisellä kokoonpanolla liiga-avaukseen. Päävalmentaja Jussi Savolainen katkaisi yksiselitteisesti vaihtohuhuilta siivet.
–Näillä mennään. Tässä kohtaa emme muuta mitään.

Kotimaisista pelaajista Kauhajoelta tullut Teemu Suokas näytti, että vastuu kiinnostaa alkavalla kaudella enemmän kuin vaihtopenkki.

Toinen uusi hankinta Luukas Vaara tekee kentällä aktiivisesti töitä ja lunastaa paikkansa joukkueessa kauden edetessä. Onni Mäkynen ei ujostellut kentälle päästyään ja myös Tuukka Juntunen sai mukavasti peliaikaa.

Jos vanhat merkit pitävät paikkansa kotiyleisön suosikkipelaajat Juho Nenonen ja Riku Laine tekevät alkavallakin kaudella vielä paljon joukkueensa menestyksen eteen.

Seagulssista tullut Thomas Rönnholm pääsi tutustumaan muutaman kerran Salohallin parkettiin; Patrik Poutiainen parantelee alkukauden alaraajavammaansa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: