Ylhäistentien Vauvaperjantaissa Meritähdenlento-sirkusesitys

Tämän viikon perjantaina vietetään valtakunnallista Vauvan päivää.

Salon Kulttuuripalvelut aloittaa sopivasti samana päivänä syyskauden Vauvaperjantait Ylhäistentiellä, kun kansalaisopiston teatteriluokassa päästään klo 11 alkaen nauttimaan vauvoille suunnatusta sirkusesityksestä.

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että Meritähdenlento-esityksessä vauvat pääsevät läheisineen sukeltamaan vedenalaiseen maailmaan.
-Nykysirkusryhmä Blind Gut Companyn Meritähdenlento on pehmeästi pyörteilevä sirkusmatka meren pohjalta kohti pintaa. Matkan aikana kohdataan meren asukkaita aisteja kutkuttavassa ympäristössä.

Vedenalaisessa maailmassa seikkailevat kahden esiintyjän lisäksi muun muassa leikkisät kalat, mystiset meduusat ja värikkäät korallit. Vauva pääsee nauttimaan meren syleilystä katsellen, kuunnellen ja tunnustellen turvallisessa ympäristössä.

Blind Gut Company on vuonna 2015 perustettu kokeilunhaluinen nykysirkusryhmä. Esityksissään ryhmä tarkastelee ympäröivän maailman ilmiöitä leikkisällä ja kriittisellä otteella. Ryhmä pyrkii tarjoamaan koskettavia ja luovaan toimintaan innostavia esityksiä kaikenikäisille katsojille.

Meritähdenlento sopii ihan ensimmäiseksi kulttuurikokemukseksi

Meritähdenlento-esitys on sanaton ja ohjeistus on suomeksi ja englanniksi.

Lavalla nähdään Saana Peura ja Tuomas Vuorinen. Esityksen ohjauksen, lavastuksen ja puvustuksen on tehnyt Blind Gut Company ja valo- ja äänisuunnittelun Tuomas Vuorinen.

Meritähdenlento sopii ihan ensimmäiseksi kulttuurikokemukseksi, se on suunnattu 0-1 -vuotiaille oman aikuisen kanssa. Esityksen kesto on noin 30 minuuttia ja liput myydään 10 euron yhteislippuina vauva-aikuinen pareille.
-Esityksen yleisökapasiteetti on vain 15 vauva-aikuinen -paria, joten lippu kannattaa ostaa tai varata etukäteen verkkokaupasta. Esitykseen käy myös pääkirjaston neuvonnasta lainattavissa oleva Näkkäri-kortti, jolla vauva-aikuinen -pari pääsee maksutta esitykseen.

Vauvoissa on valo

Tämän vuoden Vauvan päivän teemana on ”Vauvoissa on valo”.

Valtakunnallisen vauvan päivän järjestää VauvaSuomi ry yhteistyössä eri perhetoimijoiden kanssa ja teemapäivää vietetään vuosittain syyskuun viimeisenä perjantaina.

VauvaSuomi ry:n tavoitteena on tehdä Suomesta entistä vauvamyönteisempi maa. Yhdistys toivoo, että perheissä, työpaikoilla, palveluissa ja koko valtakunnassa kiinnitetään huomio vauvoihin – tulevaisuuteemme.
-Vauvan päivän juhlimisen muodot ovat yhtä yksilöllisiä kuin vauvat ja perheetkin. Vauvan päivään voi osallistua haluamallaan tavalla kuka vaan aiheesta ja asiasta kiinnostunut tai jota se koskettaa.

Sosiaalisessa mediassa vauvan päivää voi juhlistaa aihetunnisteella #vauvanpäivä, #vauvanpaiva tai #vauvanpaiva2023.

Salon kaupungin yleiset kulttuuripalvelut aloitti viime keväänä yleisötoiveiden perusteella vauvoille ja vauvaperheille suunnattujen kulttuuriesitysten järjestämisen Ylhäistentie 2:n teatteriluokassa. Esityksiä järjestetään kaksi keväällä ja kaksi syksyllä.

Kulttuuripalvelut osallistuu nyt ensimmäistä kertaa Vauvan päivän ohjelmaan ja toivoo, että tästä tulee Salossakin vuosittainen perinne, johon saataisiin myös yhteistyökumppaneita mukaan.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: