Vilpas ilotteli selvän kotivoiton Katajasta

Mikko Koiviston donkki innosti kotiyleisöä.

Salohallissa nähtiin keskiviikkona pitkästä aikaa rentoa ja voitokasta koripalloa, kun Vilpas kaatoi Joensuun Kataja Basketin lukemin 97–72.
Vajaamiehinen Kataja joutui tekemään ison työn jokaisessa pallolinnassa ja erityisesti vasta 18-vuotias Valtteri Mervola joutui kovan paikan eteen.
Vilppaasta kuusi pelaajaa teki kaksinumeroisen summan pisteitä ja koko joukkue oli tasaisen vahva. Myles Stephens latasi tauluun 16 pistettä, kun kotimaisille Mikko Koivistolle, Juho Nenoselle ja Perttu Blomgrenille merkittiin kaikille 13 pistettä.
Sami Toiviaisen mukaan Vilpas oli Katajaa vastaan Korisliiga-valmentajalle mieleinen joukkue ja pistetaulukkokin oli kivan näköinen.
– Kotka-pelin jälkeen treeneissä on keskitytty aktiivisempaan puolustamiseen ja niitä elementtejä löytyi tänään. Toki Kataja teki muutaman helpon korin, mutta isoon kuvaan täytyy olla tyytyväinen.
Takamies Aatu Kivimäki iloitsi muun hyvän lisäksi kotijoukkueen syöttöpelistä.
– Meidän 29 syöttöä on iso luku ja otetaan se hyvillä mielin vastaan. Ihan hyvä peli ja tänään piti laittaa kova paine vastustajan takamiehiin. Kaikki noudattivat sitä ja hauska oli pelata. Woodin paluu toi aika paljon lisäenergiaa ja miehen kymmenestä syötöstä on aika kiva heittää. 
Katajan päävalmentaja Petri Virtanen kehui hänkin Vilppaan puolustamista.
–  Vilppaan puolustus oli ajoittain jopa erinomainen. Ratkaisu oli tänään toinen neljännes, jolloin meidän intensiteetti laski. Vilppaan koko kentän puolustus väsytti meidän jätkiä.
Kovaan paikkaan joutunut nuori Valtteri Mervola ei Jamar Wilsonin poissaolosta johtuneista kovista peliminuuteista valittanut.
– Mukavalta maistui ja kiva päästä pelaamaan paljon. Se on hyvää kokemusta tulevaisuuteen. Vilpas laittoi koko ajan painetta ja sai ihan juosta. Vilpas oli tänään parempi ja sai väsytettyä meitä.

Ottelutilastot löytyvät allaolevasta linkistä.

https://www.basket.fi/basket/sarjat/ottelu/?game_id=5257457&season_id=119175&league_id=4

Juho Nenonen osaa korinauspainin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: