Someron Teeriharjulla päivätansseja lokakuusta huhtikuulle

Keskiviikon päivätanssit on valittu Someron kaupungin vuoden 2023 urheiluteoksi.
Keskiviikon päivätanssit on valittu Someron kaupungin vuoden 2023 urheiluteoksi.

Someron Teeriharjun piha täyttyy autoista keskiviikkoisin. Silloin ohjelmassa on suositut päivätanssit, joita on pidetty 2000-luvun alusta alkaen.

Kaisa Lehto ja Erkki Vehviläinen parketilla.
Kaisa Lehto ja Erkki Vehviläinen parketilla.

Häntälän Maamiesseuran isännöimällä lavalla on pitkät perinteet.
-Teeriharju rakennettiin vuonna 1972. Meillä on talvikaudella tanssit keskiviikon lisäksi perjantai-iltaisin ja bingoa sunnuntaisin. Kesällä bingo on perjantaisin. Lava on myös vuokrattavissa juhlatilaksi, Maamiesseuran puheenjohtaja Matti Hämäläinen kertoo.
-Päivätansseissa käy 300–500 tanssijaa. Esiintyjä sekä keli vaikuttavat määrään jonkin verran. Lavan erityispiirteenä on hyvä lattia, suorastaan maankuulu parketti, jonka eteen sitoutunut talkooporukka tekee työtä, kehaisee Hämäläinen.

Veikko Koliseva oli Teeriharjulla ensimmäistä kertaa. Hän tuli paikalle Kyröstä.
-Lähdin tänne kaverin kyydissä, koska en tiennyt tarkemmin tätä paikkaa. Sanoinkin kaverille, että jos olisin omalla autolla lähtenyt, niin olisinko vieläkään perillä. Nyt osaan reitin, Veikko naurahtaa.

Koliseva mainitsee lempitansseikseen valssin ja humpan. Tanssittu on jo nuoresta miehestä.
-Tämä on hyvää liikuntaa. Menin 18-vuotiaana Reunamon tanssikurssille ja siitä se lähti, kertoo tänä vuonna 75 vuotta täyttävä mies.

Kristina Ullström ja Gunnel Åberg nauttivat pullakahvit tanssien lomassa.
Kristina Ullström ja Gunnel Åberg nauttivat pullakahvit tanssien lomassa.

Ystävykset Gunnel Åberg ja Kristina Ullström lähtivät tansseihin Kirkkonummelta ja Espoosta.
-Me käydään täällä usein. Aina on pitkät matkat, jos haluaa hyvät tanssit. Viisitoista vuotta on käyty näissä tansseissa lähes joka keskiviikko.

Hidas valssi on leidien mieleen. Kaksikko on tanssinut jo monen vuosikymmenen ajan.
-Liikkuminen, musiikki ja ihmiset on täällä parasta. Porukka on hyväntuulista. Kaikki krempat unohtuvat. Teeriharju on meidän suosikkipaikkamme. Miehiä saisi olla enemmän, eikä paineita tanssista tarvitse ottaa. Jokainen menee tyylillään, naiset vinkkaavat.

Jaana Lehtimäki tuli Huittisista Teeriharjulle ensimmäistä kertaa.
-Minut sai lähtemään loma ja Muotiputiikki Helmi, välillä pitää saada hienoja vaatteita. Keräilen uusia tanssipaikkoja, täällä on hyvä lattia, Lehtimäki iloitsee.

Veikko Koliseva Kyröstä oli Teeriharjulla ensimmäistä kertaa.
Veikko Koliseva Kyröstä oli Teeriharjulla ensimmäistä kertaa.

Jaana tanssii mieluiten tangoa, foksia ja hidasta valssia. Kädenalitansseja hän kertoo haluavansa opetella tulevaisuudessa enemmän. Jaana nauttii tanssien hyvästä fiiliksestä.
-Iloiset ihmiset ja tunnelma on parasta tansseissa. Kuusi vuotta olen käynyt säännöllisesti tanssimassa. Terkkuja muille tanssijoille, Jaana huikkaa.

Erkki Vehviläinen Loimaalta ja Kaisa Lehto Salosta kertoivat käyvänsä tansseissa useamman kerran viikossa.
-Tanssihistoriaa on kertynyt jo lukuisten vuosien ajalta. Teeriharjun lisäksi käymme tanssimassa viikonloppuisin Kuivurisalissa, Auran nuortentalolla, Vuorenmaan seuratalolla ja Valkeaniemen pirtillä.

Inkeri Virranvuo tuli tansseihin Suomusjärveltä. Hän kertoo tanssineensa aktiivisesti vuodesta 2014.
-Vapaapäivä sai minut tulemaan tänne. Nämä keskiviikon tanssit ovat hyvät. Käyn aina kun vain on mahdollista. Pidän menevistä tansseista, lemppareitani ovat bugg ja jive. Heittäytyminen, liikkumisen ilo ja ihmisten tapaaminen on mukavaa. Tanssimaan oppii tanssimalla, hyvät viejät edesauttavat asiaa.
-Tämä on psykofyysissosiaalinen tapahtuma. Tästä jää hyvä mieli, kun sekä tanssitettava että tanssittaja ovat tyytyväisiä, Inkeri myhäilee.

Teeriharjulla ja Esakalliolla viikoittain ympäri vuoden pidettävät päivätanssit on valittu Someron kaupungin vuoden 2023 urheiluteoksi.

Elina Lisinen-Juntunen

Inkeri Virranvuo käy välillä pihalla viilentymässä.
Inkeri Virranvuo käy välillä pihalla viilentymässä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: