Vilpas juhlii Suomen mestaruutta

Salohallin kultasade.

Salon Vilpas aloitti tiistai-iltana seurahistorian ensimmäiseen koripallon Suomen mestaruuden juhlimisen.

Salohallista alkanut ilonpito jatkui hallin ulkopuolella satoja paikalle saapuneita kannattajia tervehtimällä. Joukkue jatkoi iltaa ja juhlintaa lähipiirissä seuran omalla Tupurin majalla.

Vilpas nappasi seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden, ja hopeamitalit jaettiin edelliselle mestarille Kauhajoelle.

Finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittiin Vilppaan sentteri Jeremiah Wood.

Finaalisarjan ratkaiseva ottelu päättyi Vilppaan 76–68-voittoon.

Vilppaan juhlat saavat oman tunteikkaan vivahteensa siitä, että ratkaiseva voitto-ottelu oli myös joukkueen kapteenin Teemu Rannikon jäähyväisottelu. Rannikko pääsi nostamaan Pantteri-patsaan uransa päätteeksi perheensä ja vanhempiensa läsnäollessa.

Vaikeasta loukkaantumisesta kauden aikana vielä kerran takaisin kentille itsensä taistellut pelinjohtaja tilastoi viimeisessä ottelussaan kahdeksan pistettä ja pyöreät kymmenen koriin johtavaa syöttöä.
– Kun on tämä kultainen läpyskä tässä rinnassa, niin ei ura sen paremmin voi loppua. Tämä oli seuran ensimmäinen mestaruus, ja sain olla siinä mukana käytyäni melkoisen taistelun viimeisimmän yli vuoden aikana. Olen saanut olla täällä neljä vuotta, ja seura on antanut kaiken, mitä antaa voi. Totta kai minulla on sekin side, että vanhempani ovat Salosta kotoisin, ja isäni Jari on Vilppaan kasvatti. Nyt, kun näkee presidentti Keijo Poutiaisen liikuttuneena ensimmäistä kertaa kultamitali kaulassa, niin siitä tietää, että on jotain tehnyt oikein, Rannikko sanoi Ruudun haastattelussa.

Päävalmentaja Sami Toiviainen iloitsi pitkän ja vaativan kauden onnellisesta päätöksestä, kuten koko joukkue taustajoukkoineen.
– Tämä on ollut aikamoinen kausi. Ei syksyllä eikä kevään alussakaan kovin moni vielä meihin uskonut, mutta tässä nyt ollaan. Meillä on ollut mahdollisuus muutaman kerran viime vuosina, ja nyt saimme tämän. Salo ansaitsee tämän, Mikko Koivisto sanoi.

Vilppaan kultamitalijoukkue:
Pelaajat pelinumerojärjestyksessä: 0 Deondre Parks Jr, 2 Myles Stephens, 4 Mikko Koivisto (a), 6 Taneli Lindström, 7 Juho Nenonen (a), 8 Perttu Blomgren, 9 Teemu Rannikko (C), 11 Ladarien Griffin, 12 Aatu Kivimäki, 13 Tuukka Juntunen, 14 Elias Eerikinharju, 15 Leevi-Matias Taimela, 21 Riku Laine, 22 Jeremiah Wood.
Sami Toiviainen päävalmentaja, Jere Anttila valmentaja, Ville Salmi fysiikkavalmentaja, Keijo Poutiainen joukkueenjohtaja, Petri Koskinen huoltaja, Timo Lammi hieroja, Marko Vihiniemi toiminnanjohtaja, Antero Jokinen manageri.

Katso tästä lisää kuvia mestaruusillan kulusta.

Vilpas-Ultras
Vilpas Sami Toiviainen
Vilpas Rönä ja Jambo
Vilpas Rannikko Wood
Vilpas-Koivari-korisukka
Vilpas Jenkit kultasateessa
Vilpas-joukkue-tuuletutus-Ultras
Vilpas Liiton johtoa
Vilpas-Poutsa-Yle
Vilpas-Salohallin pihalla
PlayPause
previous arrow
next arrow

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: