Vilpas karkasi Katajalta

Perttu Blomgren hyökkäsi ja puolusti tehokkaasti Joensuun Katajaa vastaan.

Lauantaina se nähtiin jälleen – valitettavasti.
Nimittäin Salohalli ja tyhjyyttään kumisevat katsomot, vaikka kentällä Vilpas ja Joensuun Kataja pelasivat pääsystä Korisliigan pudotuspeleihin.
Vilpas väänsi viimeisen kymmenminuuttisen aikana lopulta selvän 84-68 (34-31) kotivoiton, vaikka Kataja pysyikin pitkään lähituntumassa.

Ilman kapteeniaan Jamar Wilsonia pelannut Kataja vei jonkin aikaa alussa peliä ennen kuin kotijoukkueen kone alkoi käydä riittävän tasaisesti. Televisionkatsojat saivat nähdä etenkin Perttu Blomgrenilta (14/6) komeita suorituksia; parikymppinen nuorukainen vei pari kertaa pallon vastustajan amerikkalaistakamiehen käsistä kesken kuljetuksen ja yhtä nautittavia suorituksia olivat kovavauhtiset korilleajot puolustaja kiinni kyljessä. Myös koriinjohtaneita syöttöjä syntyi kiitettävä (8) määrä

Vilppaasta vahvassa vireessä olivat myös Marcus Lovett Jr (17/3) ja Jeremiah Wood (16/10); uransa ensimmäisen Korisliigaminuutin pelannut Onni Mäkynen haisteli vielä tuulia ja jätti ensimmäisen mahdollisen heittopaikkansa käyttämättä. Urheilullinen Niilo Kärkkäinen (2/2) sai pelata puolet ottelusta ja teki odotetun varmaa työtä.

Katajan parhaat pisteet nähtiin Nicholas Griffiniltä ja Christopher McKnightilta, joille merkittiin 15 ja 14 pistettä.

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen joutui heti ottelun alussa miettimään pelisuunnitelmaa, kun Katajan kokenutta takamiestä ei löytynytkään ottelun pöytäkirjasta.
– Wilsonin poissaolo ei vaikuttanut meidän taktiseen pelaamiseen. Niilo Kärkkäistä on helppo peluuttaa, koska hän harjoittelee niin hyvin ja tekee ottelun sisällä maksimissaan yhden virheen.  Muutimme toisella puoliajalla tiettyjä juttuja. Yksinkertaistettiin hyökkäämistä ja homma toimi paremmin. Puolustettiin tänään kohtalaisen hyvin 25 minuuttia ja hyvin 15 minuuttia.

Perttu Blomgren näki Vilppaan parantaneen otteitaan pelin edetessä.

– Tärkeä voitto. Alku oli vähän nihkeä, jännitettiin ja taisi olla liikaa vauhtia. Puolustus oli silti energistä ja toisella puoliajalla saatiin myös hyökkäys raiteilleen. Alussa oli aika paljon kommunikointiongelmia, mutta sekin parani toisella puoliajalla.

Vilppaan kausi jatkuu näillä näkymin ensi lauantaina Salohallissa Tampereen Pyrintöä vastaan. Ainakin tuo ottelu pelataan vielä ilman yleisöä.Vilpas jatkaa ”Punavalkoisten sydänten kampanjaa” toivoo uusia ihmisiä seuran kannattajajäseniksi.

– Tyhjille katsomoille pelaaminen ajankohdassa, jossa merkittävin osuus kassavirrasta pitäisi tulla ottelutuotoista, näkyy ikävä kyllä isona miinusmerkkinä seuran taloudessa. Apuja kaivataan nyt siis kovasti, seura kertoo sivuillaan..

Viime vuonna kampanjaan osallistui sankoin joukoin Vilpas-sydämellä varustettuja henkilöitä ja yrityksiä.
– Kannattajajäsenyyksien tuomalla rahamäärällä pystyimme paikkaamaan merkittävästi rajoitusten aiheuttamia taloudellisia menetyksiä. Kiitos siitä ihan jokaiselle.

Juho Nenosen korinteko estettiin ottelun loppuhetkillä tehokkaasti mutta virheen arvoisesti.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: