Vilpas tavoittelee yleisöennätystä lauantaina

Vilppaan yleisöennätys on neljän vuoden takaa. Vastassa oli loppiaisena Kouvolan Kouvot kuten tänäkin vuonna.

Salon Vilpas suunnittelee Korisliigan yleisöennätyksensä parantamista lauantaina Salohallissa, kun vastaan asettuu huipputärkeässä ottelussa Kouvolan Kouvot.

Yleisöennätystä ainakin hätyytellään, sillä Salohalli täyttyy Vilppaan salonseutulaisista katsojista ja myös sadoista AND1-turnauksen junioripelaajista huoltajineen ja vanhempineen.

Vilppaan ja Salohallin voimassa oleva yleisöennätys syntyi lähes päivälleen neljä vuotta sitten. Silloinkin vastassa oli Kouvot ja yleisössä satoja AND1 turnauksen osallistujia. Yleisöennätyksen lisäksi Vilpas voitti ottelun, mutta suurimmat otsikot syntyivät tähtipelaaja Teemu Rannikon loukkaantumisesta.

Vilppaan toiminnanjohtaja Niko Kallioniemi sanoittaa tuon ottelun muistijäljen seurajohdossa.
”Silloin hajos Rannikon polvi”.

Lauantaina Rannikko on kentän reunalla joukkueen valmennuksessa, kun Vilpas yrittää vankistaa Jussi Savolaisen johdolla paikkaansa ylemmässä loppusarjassa.

Kallioniemi kertoo, että AND1-turnauksen joukkueiden kisapassit sisältävät pääsyn illan Korisliigaotteluun.
-Vahva usko on, että yleisöennätys pistetään rikki eli ainakin 2400 ihmistä tulee paikalle. Tunnelma on varmasti mainio ja pienillä kisoilla pyritään nostamaan sitä lisää.

Kallioniemen mukaan AND1-junioriturnauksen merkitys on seuralle valtavan iso.
-Iso kiitos jo etukäteen kaikille, jotka osallistuvat tavalla tai toisella turnauksen pyörittämiseen.

Lauantain ottelusta ei panoksia puutu. Vilpas ja Kouvot taistelevat samoista sijoituksista, joten molemmille olisi tärkeää voittaa ottelu.
-Odotan kovaa kamppailua korin alla ja se, kumpi taistelee kovemmin irtopalloista ottaa sarjapisteet. Oma veikkaus Vilpas +5.
-Pistetään yhdessä yleisöennätys rikki, eli nähdään lauantaina, Kallioniemi toivottaa vanhat ja uudet katsojat paikalle.

Loppiaisen perinteinen AND1-turnaus tuo Saloon noin 1200 koripallojunioria ja lisäksi satoja vanhempia ja huoltajia. Monille joukkueista Salossa järjestettävä loppiaisturnaus on jo perinne, mutta aina mukaan tulee myös uusia joukkueita.

Turnauspäällikkö Kirsi Aarikka-Laanti kertoo, että pelit alkavat perjantaina klo 17 ja päättyvät sunnuntaina klo 18 mennessä.
-Turnauksen pääpaikkana on Salohalli, muina pelipaikkoina toimivat Urheilutalo, Salon lukio, Alhaisten koulu, Hermanni, Uskelan koulu, Meritalo, Moisio, Pajula sekä tietysti Halikon liikuntahalli. Joukkueita on tänä vuonna mukana 110 joista seuran omia joukkueita 19.

Osalle turnauksessa mukanaoleville lapsille ja nuorille lauantain Vilpas-Kouvot -ottelu on kautta aikain ensimmäinen Korisliiga-peli, jonka he näkevät
-Nyt me salolaiset voimme näyttää, miten Salohallissa kannustetaan ja eletään pelissä mukana, Aarikka-Laanti sanoo.

Vilpas-Kouvot lauantaina klo 19 Salohallissa.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: