Vilppaan kausi katkolla torstaina ja SalPa tekonurmella lauantaina

Vilpas kohtaa Karhubasketin torstaina Salohallissa. Tappio tietäisi kauden päättymistä.
Vilpas kohtaa Karhubasketin torstaina Salohallissa. Tappio tietäisi kauden päättymistä.

Kauhajoen Karhubasket oli kannattajineen liian kova yhdistelmä Vilppaalle Korisliigan puolivälierien avausottelussa Salossa ja myös maanantaina Kauhajoella.

Ensimmäisen pelin Karhu voitti Salossa 55-72 ja toisen Kauhajoella 97-92.

Vilppaan kausi on katkolla torstaina Salohallissa, kolmas peräkkäinen tappio tietäisi kesälomaa.

Kisamakkaran ääreen pääsee toki onneksi heti lauantaina, kun SalPa kohtaa jalkapallon Ykkösen avauksessa Joensuun Jipon tekonurmella.

Toki Vilppaan mahdollisuudet kauden jatkamiseen ovat edelleen sen omissa käsissä. Kauhajoki kaatuu Salohallissa torstaina, jos Vilpas pelaa rohkeasti ja antaa palaa sielunsa kyllyydestä.

Salohallin livelähetyksen ja maanantain telkkaripelin perusteella nykykoriksen pudotuspeleissä pärjää, kun kehtaa pelata niin kovaa kuin tuomaristo sallii. Kun pystypainii ja kahvaa koko ajan pallotonta; vie aikaa, tilaa ja energiaa vastustajalta. Ja voittaa levypalloja.

Pelailemalla ei Kauhajokea voiteta.

SalPan kausi alkaa

SalPa aloittaa Ykkösliigan 10 joukkueen sarjan siis lauantaina kotikentällään.

Yksi joukkue nousee suoraan Veikkausliigaan ja sarjassa toiseksi sijoittunut joukkue etenee karsintoihin. Samaan aikaan sarjajumbo tippuu automaattisesti sarjasta.

Joukkueen tiedottaja Tuukka Kahila kertoo, että SalPan runko pysyi kasassa vaikka aina jonkin verran on vaihtuvuutta.
-Tälle kaudelle lähdettiin erilaisella strategialla kuin ensimmäiseen Ykkösen kauteen jolloin pelaajarinki oli todella laaja. Nyt haettiin tarkoituksella hieman kapeampaa rinkiä, joka pohjautuu viime kauden pelaajistoon ja jota täydennetään sopivilla profiilihankinnoilla.

Näistä Ykkösliigan mittapuulla kovia hankintoja ovat muun muassa Maximus Tainio, joka siirtyi SalPaan AC Oulusta, ja TPS:n maalia viime vuodet vartioinut Jere Koponen, joka on palkittu kahdesti Ykkösen parhaana maalivahtina ja omaa kokemusta rutkasti myös Veikkausliigasta.
-HIFK:ssa ihastuttanut työmyyrä Julius Järvinen tuo keskikentälle periksiantamattomuutta ja SalPan oma kasvatti Olli Jakonen siirtyi FC Interistä hakemaan huippukautta Ykkösliigasta. Edelleen kaikki pelaajakiinnitykset on tehty sitä silmällä pitäen että pelaajien taso tai porras ei ole Ykkösliigassa vaan potentiaali korkeammalla.

SalPan päävalmentaja, espanjalainen Jordi Aluja on koko sarjan nuorin valmentaja. Suomessa hänellä on kokemusta KTP:stä ja viimeisenä viime kaudelta Ykkösestä KäPan päävalmentajana. Alujan pelityyli on tunnetusti hyökkäävää ja pallonhallintaa painottava. Joten odotettavissa on iloista ja aggressiivista peliä.
-Joukkueen tavoitteena on parantaa viime kauden seitsemättä sijaa. Kolminkertaisen sarjan 2/3 jälkeen TOP5 joukkueet saavat yhden ylimääräisen kotipelin ja tämä on yksi tavoitteista.

Kausi avataan sarjanousija Jippoa vastaan. Joensuulaiset vieraat ovat jalkapallossa Salossa hyvinkin harvinaisia. Jippo on onnistunut kasaamaan vakuuttavan ja uskottavan joukkueen Ykkösliigaan.

Pekka Mäenpää

SalPan päävalmentaja Jordi Aluja ja tuore pelaajahankinta Maximus Tainio nähdään tositoimessa lauantaina.
SalPan päävalmentaja Jordi Aluja ja tuore pelaajahankinta Maximus Tainio nähdään tositoimessa lauantaina.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: