William Walker Vilppaan haaviin

photo 2Vilppaan seurajohto on istunut kalassa pitkin alkukesää ja tällä viikolla salolaishaaviin jäi melkoinen vonkale. Kolme kautta Ruotsin pääsarjassa pelannut kaksimetrinen William Walker pukee viikinkipaidan päälleen ensi kaudella. Viime kaudella Walker pokkasi Basketliganin hopeaa Norrköping Dolphinsin riveissä.
Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki oli luonnollisesti tyytyväinen, kun sopimuspaperi saapui seuran toimistolle.
– Olen erittäin yllättynyt – ja positiivisesti, että tämän tason pelaaja oli saatavilla. Walker on kokenut euroammattilainen, joka pelasi hienon kauden Ruotsin huippujoukkueessa. Saimme monipuolisen nelospaikan pelaajan, joka pystyy auttamaan meitä monella eri tavalla. Walker pystyy tarvittaessa scoraamaan, hän on hyvä levypallopelaaja ja vielä erinomainen syöttäjä. Hienoa, että hän valitsi Vilppaan, kommentoi Tupamäki uutta vahvistusta.
Bethel Collegessa Walker valittiin NAIA:n vuoden pelaajaksi 2009 ja 27-vuotiaan laitahyökkääjän tie vei lyhyen Luxemburgin reissun jälkeen länsinaapuri Ruotsiin. Luxemburgin Heffingenissä syntyivät tehot 20.3/10.7 ja seitsemän ottelun jälkeen mies siirtyi Solna Vikingsin rosteriin, jossa hän pelasi mm. Jonte Flowersin kanssa tehoilla 15.2/6.8.
Kausi 2012-2013 kului KFUM Nassjössä (14.5/8.6) ja viime kausi oli Walkerille kolmas Ruotsin pääsarjassa. Norrköping taipui Södertäljelle seitsemännessä finaalissa 92-80 ja näin Walkerille lätkäistiin hopeamitali kaulaan kauden päätteeksi. Välierissä Walkerin ”Delfiinit” pudottivat Roope Ahosen Boråsin finaalista voitoin 4-2. Indianasta kotoisin oleva Walker kirjautti lukemat 15.1/6.5 ja 2.4 syöttöä ottelua kohden. Baltian liigassa Norrköping pelasi Pyrinnön kanssa samassa alkulohkossa ja putosi toisella pudotuspelikierroksella liettualaiselle Tonybetille, joka selviytyi Baltian liigan finaaliin.
200-senttinen Walker saapuu Saloon syyskuun alussa ja tuoreen sopparin myötä Vilppaalla on koossa kahdeksan pelaajasopimusta ensi kaudelle. William Walker, Sami Ikävalko ja Ville Hänninen tuovat uutta verta Salohalliin ja viime kauden joukkueesta jatkosopimukset on tehty Jukka Katajan, Samu Kaaresvirran, Ilmari Kallion, Vesa-Pekka Laineen ja Jesse Virtasen kanssa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: