Wilma Murto ja Minna Nikkanen eivät yltäneet finaaliin

Wilma Murrolla oli ongelmia askelmerkin kanssa Berliinissä.

Suomen seiväsnaiset Minna Nikkanen ja Wilma Murto ylittivät Berliinin EM-kisojen seiväshypyn karsinnassa 435, mutta tällä kertaa se ei riittänyt finaaliin.
Someron Esaa edustava Nikkanen oli lopulta ensimmäinen karsiutuja, sillä viimeisenä jatkoon eteni Saksan Carolin Hingst, jolla oli 420:stä yksi pudotus vähemmän kuin Nikkasella ja Ruotsin Lisa Gunnarssonilla. Kreikan Ekaterini Stefanidi ylitti ainoana karsintarajan 455.
Suomalaiskatsomon kannustaessa kumpikin ylitti Berliinin kuumassa illassa korkeudet 420 ja 435, mutta 445 oli liikaa molemmille.
Vilppaan Wilma Murto ylitti ensimmäisellään 420, kunnes 435:ssä alkoivat ongelmat askelmerkin kanssa ja se ylittyi vasta kolmannella.
– 445:stä askelmerkki oli ensimmäisessä yrityksessä liian lähellä, sitten tuli läpijuoksu, joka on aivan poikkeuksellista, ei minulle tule niitä juuri harjoituksissakaan. Kolmaskaan yritys ei onnistunut, Murto sanoi.
Murto poti pientä flunssaa, josta sai jälkitautina poskiontelontulehduksen. Hän kilpaili antibioottikuurin alaisena.
– Ei se sairastelu ainakaan auttanut, mutta olo oli kuitenkin hyvä, hän kuittasi.
Vaikka Murrolle oli vaikeuksien jälkeen jo iso bonus päästä EM-kilpailuihin, oli hän luonnollisesti harmissaan karsiutumisestaan.
Nikkanen ylitti 420 kolmannellaan ja 435 ensimmäisellään, mutta 445 oli tällä kertaa liikaa. Hänellä takkusi juoksu.
– Yritin alussa vähän liikaakin pitää juoksun oikeassa kuosissa. Kolmanteen yritykseen 420:stä menin enemmän fiiliksellä, Nikkanen sanoi.
Yrityksistään 445:stä hän sanoi, että hypyistä huomasi, ettei hänellä ole ollut tuntumaa noissa korkeuksissa käytettäviin seipäisiin. Kolmas yritys oli kuitenkin hyvä ja melko lähellä onnistua.
– Jos olisi ollut hieman korkeampi ote, se olisi voinut mennä, Nikkanen sanoi.
Nikkasen mukaan treenaaminen on jäänyt vähiin, mistä johtuen nopeus on pudonnut. Nikkasella oli Kalevan kisoissa takareisiongelmaa. Nyt hän miettiikin, kilpaillako vai treenatako. Ruotsi-ottelussa Nikkanen joka tapauksessa nähdään.

Minna Nikkanen ja Wilma Murto hyppäsivät seiväskarsinnassa viereisillä radoilla.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: