Yhdistykset esittäytyvät iltatorilla – sunnuntaitorilla musiikkia ja shakkia

Suvisalon iltatorilla pääsee tutustumaan tänään salolaisten yhdistysten toimintaan.
Salon kaupungin isännöimään iltaan on ilmoittautunut lähes viisikymmentä salolaista yhdistystä esittelemään toimintaansa.
– Salonjoen ylittävällä kevyen liikenteen sillalla ja Vilhonkadun päässä tavataan niin puolueita, urheiluseuroja kuin vaikkapa marttoja, järjestäjät kertovat.
Yhdistyksiä on mukana tänä vuonna ennätysmäärä. Sitä mukaa, kun yhdistykset saavat pisteensä kuntoon kello 15 jälkeen, paikan päälle voi mennä etsimään itselleen vaikka uutta harrastusta.

Illan musiikista vastaa kovassa nosteessa oleva Vesterinen Yhtyeineen. Asiallinen kesäkiertue 2018 -teemalla kiertävä bändi nousee lavalle kello 18.30.
– Yhtye soittaa musiikkia, jota on hankala kategorisoida. Onko se rockia vai poppia, varmaa on se, että se koskettaa. Esimerkiksi yhtyeen toiselta levyltä löytyvä Isä on ollut tunnusmusiikkina tv-sarjassa Tappajan näköinen mies.
Paljon radiosoittoa ovat saaneet myös kappaleet Mitä tapahtui Hokkasen Timolle, Kiljut riemusta, Onnellinen mies, Disco ja runsasti huomiota herättänyt Faija käyttää napapaitaa. Uusi levy on valmisteilla ja se julkaistaan keväällä 2019.
Päävastuun bändistä kantaa solisti Tero Vesterinen, jonka isoisä oli harmonikkamestari Vili Vesterinen.

Sunnuntaina torilla trubaduureja,
kansanmusiikkia ja shakkia

Lasten Laulukaupunki ry ja Maran Torikeidas järjestävät Salon torilla ohjelmallisen kesäsunnuntain, jolloin ohjelmaa on tarjolla kello 10 – 14. Esiintyjinä ovat trubaduuri Juke Lehtelä ja laulaja-kitaristi Pekka Kaasalainen sekä kansanmusiikkiyhtye Mekkala. Lisäksi pelataan shakkia kansanedustaja Arto Satosen ja Salon Shakkikerhon jäsenten kanssa.

Päivän aloittavat kello 10 trubaduuri Juke Jukeboks ja kitaristi-laulaja Pekka Kaasalainen. Yli 30- vuotisella kokemuksella esiintyvän Juke Lehtelän soittimina ovat 6- ja 12- kielinen kitara ja huuliharppu. Laulut tulevat ulkomuistista. Repertuaarissa hänellä on satoja biisejä suomeksi ja englanniksi. Juken kanssa esiintyvä Pekka Kaasalainen on laulanut Anna Hanskin duettoparina mm. ”Kotiviinin”. Hän on myös Vilperin Perikunnan kantavia voimia ja kovan luokan rock- ja rokkabillykitaristi.

Kello 11 alkaen pelataan perinteinen shakkiturnaus. Shakkimestari, kansanedustaja Arto Satonen pelaa halukkaita vastaan simultaaniturnauksen Salon torilla. Simultaaniturnauksen jälkeen on mahdollisuus osallistua pikapeliturnaukseen, saada opastusta, ja pelata haasteotteluita Salon Shakkikerhon pelaajia vastaan.

Kello 12 alkaen esiintyy Mekkala, joka on toiminut noin kaksi vuotta. Pääasiassa yhtye esittää kansanmusiikkia, mutta tarpeen vaatiessa muutakin mukavaa musiikkia. Torilla tullaan kuulemaan ainakin Hectoria, Juicea ja Neumannia. Soittajat: Harri Poikulainen (koskettimet), Jaana Virtanen (viulu ja laulu), Arto Pasio (mandoliini, lusikat, kitara, tinapilli, banjo ja laulu), Kauko Mäntylä (kitara ja mandoliini), Marianne Mattila (laulu ja rytmimuna), Leena Vesalainen (cajun ja laulu), Erik Salmela (kitara ja laulu) sekä Taito Väyrynen (basso).

Mekkala esittää Salon torilla ainakin Hectoria, Juicea ja Neumannia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: