Wiurilan hevostallin uudet pitäjät ovat pistäneet tuulemaan

Wiurilan hevostallin Aleksandra Hongisto sekä tyttäret Minea ja Aava tallipuuhissa.

Keskellä Salon kauneimpia maisemia Wiurilan kartanon ihastuttavassa miljöössä, sijaitsee hevostalli, jonka pitäjiksi tämän vuoden heinäkuussa ryhtyivät Aleksandra Hongisto ja Jukka Erkkilä.
-Asumme vielä toistaiseksi Turun Hirvensalossa, mutta etsimme kotia Salo-Paimio -akselilta. Suoritin vuonna 2014 Perhossa Keski-Pohjanmaalla sijaitsevassa ammattiopistossa hevostenhoitaja- ja harrasteohjaajan tutkinnon. Koko elämänihän olen tietysti harrastanut hevosia ja ratsastusta, oikeastaan eläimiä yleensä. Vietin paljon aikaa Keski-Pohjanmaalla äitini suvun luona ja pyörin navetassa, kertoo Aleksandra eli Allu.
-Kemiön Brusabystä valmistuin ratsastuksen ohjaajaksi tänä vuonna. Korona venytti vuonna 2019 aloitettuja opintoja kovasti, koska tutkintoon kuuluvia näyttöjä ei päässyt tekemään. Tähtäimessäni on vielä ratsastuksen opettajan ammattitutkinto.

Jukalla sen sijaan ei ole lainkaan hevoshistoriaa, näyttelykoiria hän on kuitenkin jossain vaiheessa harrastanut. Hänellä on varsin mielenkiintoinen ja erikoinenkin työ.
-Olen ammatiltani Location Manager ja Location Scout. Ammattinimikettä on hieman vaikea suomentaa, mutta kuvauspaikkojen etsimisestä ja järjestämisestä on kysymys. Etsin siis kuvauspaikkoja elokuviin, tv-sarjoihin, mainoksiin, musiikkivideoihin ja niin edelleen. Toisinaan voin etsiä myös vaikkapa eläimiä ja autoja, lavastajan tontille en kuitenkaan mene.

Halikkoon pariskunta päätyi hieman kiharaisen kuvion kautta.
-Wiurilan entinen yrittäjä muutti Artukaisten tallille Turkuun, jossa työskentelin omalla toiminimelläni. Häneltä kuulin tästä tallista ja sitten päädyttiin Anne Marie Aminoffin haastatteluun.

Olemme saaneet paljon aikaan, remontoineet, maalanneet ja korjanneet paikkoja. Kun tulimme tänne, meillä oli neljä asiakasta, nyt niitä on 12 ja mahdollisesti kaksi tulossa. Ja meistä on kyllä tykätty.

Sisään pelmahtaa Helena Vahala, tallin vanhin asiakas, joka vahvistaa Allun käsityksen.
-Olen tullut jo vuonna 1982 ensimmäisen kerran tänne, vedettiin Anna-Liisan kanssa piikkilankaa laitumien ympärille. Silloin myös yksi Wiurilan hevosista siirtyi omistukseeni. Ja nythän me Allun ja Jukan myötä ollaan täällä kuin lepokodissa!

Wiurilassa ei ole ratsastuskoulua, vaan tarjolla on ratsastusvalmennusta, lähinnä Allun yksityistunteja. Jukka hoitaa talouspuolta ja laskutusta, remontoi ja auttaa missä voi ja ehtii. Hän on myös kuvannut varsin suosittuja videoita sekä Instagramiin että TikTokiin.
-Järjestämme myös tyhy-toimintaa ja muun muassa minun työporukkani on ollut täällä ratsastamassa.

Jukkaakin voidaan nykyään nimittää ratsastuksen harrastelijaksi ja hän vaikuttaa myös Wiuhun, eli Wiurilan hevosurheilijoitten hallituksessa.
-Hänestä olisi kyllä jääräpäisenä ja suorasanaisena ihmisenä tullut hyvä valmentaja. Tosin kaikki hevosihmiset ovat jääräpäitä, tuumii Allu.

Tallin puolella on asiakashevosten lisäksi myös kolme omaa hevosta, kaksi este- ja yksi kouluhevonen. Aleksandra kilpailee molemmissa lajeissa. Yhdestä karsinasta pujahtaa kaksi pienen pientä kirkassilmäistä tyttöä, Aleksandran pian neljä vuotta täyttävät kaksoset Minea ja Aava. Toinen tytöistä antaa vielä asiantuntevan ohjeen riimun käytöstä läheiselle aikuiselle. Tulevia hevosnaisia ihan selvästi!

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: