”Äänestäminen on tärkeää, muuten ei voi rutista”

Seija Hyvärinen aikoo äänestää ennakkoon.

Salonjokilaakson äänestysgallupin mukaan salolaiset kokevat äänestämisen tärkeänä. Ehdokasta mietitään hartaasti ja apuna käytetään vaalikonetta, vaalitenttejä sekä miten muuten ehdokas näyttäytyy.

Salolainen Seija Hyvärinen aikoo äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa jo ennakkoon.
–Aion äänestää ennakkoon, olen aina äänestänyt jo ennakkovaaleissa. Ehdokas on aika selvä ja valitsen ehdokkaan näyttöjen perusteella. Vaalikonetta on tullut käytettyä, mutta tulos ei usein vastaa omaa ajatusta. Vaalitenttejä tulee myös seurattua. Äänestäminen on tärkeää, koska se määrää suunnan seuraavaksi neljäksi vuodeksi, Seija kertoo.

Salolaiset Aino Rantanen ja Teppo Rantanen aikovat äänestää varsinaisena vaalipäivänä. Ehdokas ei vielä ole selvillä kummallakaan.
–Aion äänestää nyt kun se on ikäni puolesta mahdollista. Aiemmin on tullut äänestettyä vain seurakuntavaaleissa. Käytän vaalikonetta ja saan apua vanhemmilta ehdokkaan valinnassa, Aino sanoo.

Myös Teppo käyttää vaalikoneita sopivan ehdokkaan löytämiseen. Hänelle äänestäminen on jo tuttua.
–Käytän vaalikonetta. Joskus vaikka on tiennyt ehdokkaan jo etukäteen, voi mieli vielä muuttua, jos vaalikoneessa ilmenee merkittävässä asiassa eriäväisyyksiä. Eli riippuu, miten ehdokas on vastannut ja mitä kysytään. Sellainen ehdokas valitaan, joka on hyvin monessa asiassa samaa mieltä. Jos ei äänestä, ei voi jälkeenpäin arvostella päätöksiä, Teppo toteaa.

Aino Rantanen pääsee äänestämään ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleissa. Sekä Aino että Teppo Rantanen miettivät vielä sopivaa ehdokasta.

Heikki ja Sampsa Salosta aikovat myös äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa varsinaisena vaalipäivänä.
–Äänestän aina varsinaisena päivänä, viimetingassa, Sampsa naurahtaa.
–Aina on tullut äänestettyä, ehdokasta mietitään vielä, mutta ehdokas on aikaansaava oman paikkakunnan ihminen. Vaalitenttejä tulee seurattua pöllöraatia myöten. Äänestäminen on tärkeää, muuten ei voi rutista, Sampsa sanoo.

Myös Heikki aikoo äänestää varsinaisena vaalipäivänä.
–Ehdokas on hiukan jo huulilla, 10 vuotta ollut sama puolue, Varsinais-Suomen vaalipiiristä. Vaalitentit ei ratkaise, mutta niitä tulee seurattua ja pöllöraatiakin vaikka ehdokkaat puhuvat jatkuvasti toisten päälle eikä selvää saa, Heikki kertoo.

Eveliina Niemi-Langinen

Sampsa ja Heikki aikovat molemmat äänestää varsinaisena vaalipäivänä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: