Äidinmaa-musikaali ensi-iltaan Vuohensaaressa

Salon Teatterin Äidinmaan tekijät yhteispotretissa näytelmän lavasteissa.

Salon Teatterin 60-vuotisjuhlavuoden kesäteatterinäytelmänä nähdään kotimainen Äidinmaa-musikaali. Lauantaina ensi-iltansa saava Äidinmaa on tarina vahvoista suomalaisista naisista.
Se on kertomus yhden suvun naisten tekemistä uhrauksista ja valinnoista, mutta myös toivosta ja sukupolvien yli kantavasta äidinrakkaudesta.

Ohjaaja Toni Ikola kertoo, että näytelmän tapahtumat sijoittuvat kahdelle aikatasolle; talvisotaa edeltävään kesään 1939 ja vuoteen 1989. Espoossa ensi-iltansa saanut Äidinmaa esitetään Salossa ensimmäistä kertaa kesäteatterissa.
– Täällä Vuohensaaressa meillä ei ole valoja eikä esimerkiksi mitään projisointeja voi tehdä. Kokeilemalla on nähty mikä toimii ja mikä ei. Kiitän suuresti kaikkia näitä taustalla olevia ihmisiä, jokainen on tehnyt äärettömän hyvää työtä, ensimmäistä ohjaustaan tekevä Ikola sanoo.

Näytelmässä perunkirjoitustilaisuus suvun lakkautetussa kyläkaupassa saa Ami Aspelundin esittämän vanhemman Annin muistelemaan menneisyyttä ja romanssia, jonka seurauksena hän joutui raastavien valintojen eteen. Annin tyttärentytär Laura (Anni Salomaa) on saanut perintönä suvun naisten kantamat henkiset arvet, mutta myös kyvyn selviytyä traagisimmillakin hetkillä.

Melodisilla sävelmillään ja väkevällä kerronnallaan yleisön hurmannut Äidinmaa kantaesitettiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna 2017 Espoon kaupunginteatterissa.
Tarinaa kuljettavan tunteikkaan musiikin ovat säveltäneet Esa Nieminen ja Niklas Rosström, joista Nieminen vieraili alkuviikon pressissä kertomassa näytelmän musiikin synnystä.

Laulujen sanoitukset ovat Annina Enckellin ja Sinikka Svärdin. Enckellin tekemä käsikirjoitus pohjautuu Aarni Kuorikosken, Esa Niemisen ja Niklas Rosströmin alkuperäistarinaan.
Rooleissa nähdään Vilma Koskela, Ami Aspelund, Sari Koskela, Anni Salomaa, Peter Nyberg, Esa Lehtinen, Helena Boberg, Mikko Alm, Roope Pelo ja Jerry Sarlin.

Äidinmaa ensi-ilta lauantaina klo 17.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: