Anun ja Tepon hääjuhlan teemana 20-luvun salakapakka Pariisissa

Salolaisten Anu Länsisalmen ja Teppo Porkan hääjuhlapaikaksi valittu Salon VPK:n talo muutettiin 20-luvun Pariisissa toimivaksi salakapakaksi. -Minulle 20-luku merkitsee glamouria ja kimalletta, Anu kertoo. Kuvassa Anu ja Teppo ihailevat Anun hääkenkää, josta ei puutu kimalletta.

Vuosikausia läheisinä ystävinä olleet Anu Länsisalmi ja Teppo Porkka alkoivat seurustelemaan vuonna 2019. Pari vuotta sitten toteutettu yhteinen matka Pariisiin sai heidät ihastumaan kaupunkiin ja sen tunnelmaan. Teppo kertoo, miten Eiffel-tornista, sen vieressä olevasta puistosta ja siellä nautitusta piknikistä muodostui merkityksellinen asia.
-Tasan vuosi myöhemmin järjestin samanlaisen piknikin. Meillä oli samanlaiset eväät, juustot ja viinit. Menimme Uskelan kirkon vieressä olevalle näköalatasanteelle. Mukanani oli pieni Eiffel-torni, johon olin kieputtanut minivalot. Minulla oli sormus mukana ja kosin Anua, Teppo kertoo.

Anu koki tilanteen erityisen herkäksi ja liikuttavaksi.
-Ensin Teppo jutteli minulle kaikkea kaunista, sitten hän polvistui ja kosi, Anu muistelee hymyillen.

Teppo työskentelee Haven Yhtymän insinöörinä ja Anu Salo Golfin palvelupäällikkönä. Kihlapari valitsi hääpäiväkseen 29.1.2022. Juhlapaikaksi valittu Salon VPK:n talo muutettiin 20-luvun Pariisissa toimivaksi salakapakaksi.
-Minulle 20-luku merkitsee glamouria ja kimalletta. Hääkutsussa annettiin jo vinkki vieraille häiden teemasta. Häiden nettisivuilla oli kuva Leonardo diCapriosta elokuvassa ”The Great Gatsby”, skumppalasi kädessään. Osa vieraista oli pukeutunut 20-luvun tyyliin, mutta se ei ollut mikään velvoite. Morsiuspuvussani oli vintage-tyylinen off-shoulder -kaulus ja sen helmaosa kimalteli samalla tavalla kuin pakkaslumen pinta. Puvussa oli iso vanne, alushame ja puku vaati paljon tilaa, Anu sanoo.

Tepolle vuokrattuun hääpukuun kuului takki, jossa on pystykaulus. Edestä auki jätettävän takin rintapielessä oli koristeena höyhen.
-Myös bestmaneilla oli höyhenkoristeet. Meidän pukuihin kuuluivat lisäksi liivit sekä hihastimet. Pidin takista niin paljon, että ostin sen itselleni, Teppo kertoo.

Kahden kaason kimaltelevissa hiuskoristeissa oli mukana myös höyheniä ja he pitivät vihkitilaisuudessa käsissään ohueen metallirenkaaseen aseteltuja kukkia. Anun eläväisen boheemissa morsiuskimpussa oli neilikoita, proteaa, garden rose -ruusuja ja eukalyptusta.
-Meidät vihittiin Uskelan kirkossa, pappina toimi Timo Viitanen. Sisääntulomusiikiksi olimme valinneet Guns N’ Rosesin ”November Rain”. Vihkimisen jälkeen siirryimme juhlapaikalle. Meistä otettiin hääkuvat jo ennen vihkimistä, joten vieraiden ei tarvinnut kauaa odotella meitä saapuvaksi hääjuhlaan, Anu ja Teppo kertovat.

Hääpari oli vuokrannut Salon VPK:n juhlatilan viikoksi. Tämä mahdollisti juhlavalmistelut paikan päällä jo muutamaa päivää ennen häitä ja myös juhlapaikan koristelujen purkamisen ja siivoamisen rauhassa.
-Meillä oli 75 häävierasta. Käytimme pyöreitä pöytiä, joten tilaa oli reilusti. Kun saavuimme kirkolta juhlapaikalle, kävimme kiertämässä jokaisen pöytäseurueen ja ottamassa vastaan onnitteluja. Sitä mukaa vieraat pääsivät ottamaan ruokaa noutopöydästä, josta vastasi Mara Catering.

Teppo on kasvissyöjä ja niinpä häämenussa oli otettu erityishuomioon kasvisruokailijat. Tepolla oli lisäksi yksi tärkeä toive, joka toteutettiin juhlassa.
-Pidän itse tosi paljon kahvista. Toivoin, että sitä olisi tarjolla kaiken aikaa. Aika moni näyttikin hakevan kahvia jo juhlien alkuvaiheessa, Teppo toteaa.

Kukilla koristellun, mustan hääkakun oli valmistanut HerkutElla. Anu oli valmistanut juhlapaikan koristelut näyttävästi ja hyvällä maulla. Mustia pöytäliinoja ja tuolihuppuja vasten korostuivat Anun tekemiin, kullanvärisiin korkokenkiin asetellut kukat. Häitä varten vuokrattiin lisäksi kauniit, vanhanaikaiset kuohuviinilasit ja kullanväriset aterimet.

-Keräsin varastoon vuoden verran ennen häitä kaikenlaisia koristelutarvikkeita ja kivoja juttuja. Tilasin netin kautta 250 suurta strutsinsulkaa. Muokkasin karkkibuffaan pienet ”tynnyrit” kukkien suojaruukuista. Ostin vauva-ammeita ja askartelin niihin kultaiset tassujalat, ne toimivat kuohuviinibaarin coolereina. Juhlatilan kattoon ripustettiin valoja ja runsaasti ohutta hallaharsoa. Sama määrä kangasta olisi maksanut noin 700 euroa, hallaharso maksoi 75 euroa. Se pääsi häiden jälkeen vielä hyötykäyttöön ystävän terassin pohjalle, Anu kertoo.

Anun ja Tepon hääjuhlissa ei ollut heidän toiveestaan lainkaan perinteistä hääohjelmaa tai -leikkejä. Häävierailla oli mahdollisuus ottaa valokuvia asusteiden kera itsestään ja seurueestaan photobootissa kauko-ohjattavalla järjestelmäkameralla ja kirjoittaa vieraskirjaan vanhalla kirjoituskoneella.
-Juhlissa oli myös vanhanajan markkinapelejä, kuten renkaanheittoa keiloihin, minikoripalloa ja Duck Hunt -peli, jossa kumiankkoihin yritetään osua hernepusseilla ja saada pisteitä. Lisäksi vieraat saivat pelata hääbingoa ja suorittaa leikkisiä If you dare -haastetehtäviä, Teppo sanoo.

Hääpari halusi panostaa häävieraiden viihtyvyyteen ja juhlien onnistumiseen monin eri tavoin.
-Ihmiset viihtyvät, kun on hyvää ruokaa ja musiikkia. Tunnelmaa luodaan varsinkin valoilla. Ruokailun aikana sali oli valaistu vaalean kullankeltaisella ja taustalla soi 20-luvun musiikki. Ruokailun, kahvien ja puheiden jälkeen tanssimme pianolla, kitaralla ja kahdella sellolla soitetun häävalssin, joka oli Ed Sheeranin ”Perfect”. Kun Lauri & Pehmeät vävyt -bändi aloitti soittamaan, valaistusta hieman hämärrettiin ja värit vaihtuivat liilaan, pariskunta kuvailee.

Pikkutunneille jatkuneista häistä jäivät Anulle ja Tepolle hyvät muistot.
-Häät toteutuivat juuri niin, kuin osasimme toivoa… tai itse asiassa niistä tuli hienommat, kuin osasimme edes odottaa. Toivomme, että voisimme lähteä häämatkalle tämän vuoden puolella. Aiomme mennä joskus vielä uudelleen myös Pariisiin, Anu ja Teppo sanovat.

Maritta Määttänen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: