Aurinkopaneelit tuottavat sähköä edullisesti

Salolainen Hannele Nikander tyytyväinen hankintaansa

Salolainen Hannele Niklander kertoo seuraavansa päivittäin aurinkosähköjärjestelmänsä tuottoa.

Pekka Mäenpää
 
Vaihtoehtoiset ja puhtaat energiamuodot ovat nostaneet päätään viime vuosina myös Salossa. Auringon energiaa otetaan talteen Salossa monissa julkisissa kohteissa ja myös omakotitaloissa.

Salolainen Hannele Nikander otti vuosi sitten kotinsa suoran sähkölämmityksen avuksi aurinkopaneelit.
-Kiinnostuin aurinkosähköstä muutama vuosi sitten. Perehdyin jonkin verran sen toimintaan netin kautta ja tulin ajatukseen, ettei oikein muuta järkevää vaihtoehtoa ole kuin aurinkosähkö, Nikander muistelee.

Pahkavuoressa sijaitsevaan 1954 rakennettuun rintamamiestaloon oli tehty peruskorjaus ja laajennus vuonna 2006. Talo lämpeni sähköpattereilla ja ajatus oli löytää tueksi toinen lämmitysmuoto.
-Soitin Arevan Anulle Salo Solariin ja sain paljon tietoa, jota en ollut edes osannut miettiä. Minulle kerrottiin millainen järjestelmä on, miten se toimii ja tärkeintä mitä sellainen järjestelmä tuottaa, Nikander kertoo.

Myöhemmin paikallisen aurinkosähkötehtaan toimitusjohtajana työskentelevä Areva laittoi tulemaan tietoja aurinkosähkökokonaisuuden arvioiduista kustannuksista ja tuotosta.
-Toimitin heille muutaman kuvan talostani ja sähkökeskuksesta. Sain tarjouksen ja kaikki hoitui mallikkaasti eikä minun tarvinnut tehdä tämän jälkeen muuta kuin myyntisopimus sähköyhtiön kanssa.

Aurinkosähköä varten hankittu paketti kustansi asennuksineen noin seitsemän tuhatta euroa. Hinta riippuu aina kohteesta, sijainnista ja aurinkopaneelien määrästä.
-Järjestelmä on toiminut hienosti ja on käytännössä lähes huoltovapaa. Joskus pesen paneelit vesijohtoveden paineella, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Olen ollut erittäin tyytyväinen. Näin kun aurinko alkaa paistaa, tulee seurattua päivittäin tuottoa. Sitä on itse asiassa kiinnostava seurattavaa, Nikander naurahtaa.

Autoalalla työskentelevä jälkimarkkinointipäällikkö asuu auringolla lämpiävässä talossa tätinsä ja kahden koiransa kanssa.
-Suosittelen ehdottomasti, tämä järjestelmä on niin uskomattoman helppo. Aurinkosähkön innoittamana olen päätynyt kokeilemaan myös ladattavaa hybridiautoa, Nikander kertoo.

Anu Areva esittelee Salo Techin aurinkopaneelitehdasta lehtemme sivuilla 10-11.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: