Creatures of nature syntyi valokuvaajan ja floristin yhteistyöllä

Hämeenlinnalaisten valokuvaaja Mikaela Holmbergin ja floristi Päivi Lehden ainutlaatuinen yhteistyö ”Creatures of nature” ottaa kantaa ilmastonmuutokseen kauneuden keinoin. Creatures of nature –näyttely on esillä Teijon Masuunissa 2.7 – 4.8.2019. Näyttelyn tuotosta puolet lahjoitetaan hyväntekeväisyytenä Luonnon Perintösäätiölle.

Creatures of nature -projekti on floristiikan ja valokuvataiteen synergia ja poikkeuksellisen yhteistyön muoto. Teossarja koostuu valokuvaaja Mikaela Holmbergin ja floristi Päivi Lehden kukkapäähineistä ja valokuvataiteesta. He ovat yhdessä luoneet raamit kuville, joissa esiintyy herkässä, esiteini-iässä olevia tyttöjä symbolisia kukkateoksia kannatellen.

Projekti on kannanotto sen puolesta, että myös kuvissa esiintyvien tyttöjen sukupolvella olisi mahdollisuus elää symbioosissa luonnon kanssa. Tällä hetkellä nuorilla on huoli siitä, kuinka ilmastonmuutos vaikuttaa heidän elämäänsä ja elinolosuhteisiinsa. Toisaalta – kuvissa esiintyvien tyttöjen ikäluokka voi omilla valinnoillaan muuttaa maailmaa ja silottaa tulevaa. Kuvat kertovat niin haasteista, vastuuntunnosta, peloista kuin toivostakin.

Kahdenkymmenen valokuvateoksen sarjassa 9-12 vuotiaat tytöt kantavat Päivi Lehden juuri heille suunnittelemia kukkapäähineitä- ja koruja. Kukkamateriaaleja töihin ei ole erikseen tilattu, vaan on hyödynnetty paikallisen kukkakaupan Kaisan Kukan sesonkivalikoimaa, sekä kierrätys- ja luonnonmateriaalia. Tämä on osa projektin ekologista teemaa. Latinankieliset nimensä teokset ovat saaneet niissä käytetyistä kasveista. Yksi töistä on rakentunut muovijätteestä ja edustaa tulevaisuuden uhkakuvaa.

Valokuvat ovat herkän puhuttelevia ja edustavat Mikaela Holmbergin maalauksellisesta Fine art- tyyliä. Mikaela on useasti palkittu valokuvaaja, viimeisimpänä kultaa Finnish Photo Awards:n Classical portrait sarjassa ja kolmas sija kokonaiskilpailussa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: