Enko Padel toivottaa vanhat ja uudet pelaajat tervetulleiksi

Lauri Niinistö, valmentaja David Lozano, Enko Padelin yrittäjä Kimmo Korpineva, Jari Melava ja Hannu Asp yhteiskuvassa hyvätempoisen harjoituksen jälkeen.
Lauri Niinistö, valmentaja David Lozano, Enko Padelin yrittäjä Kimmo Korpineva, Jari Melava ja Hannu Asp yhteiskuvassa hyvätempoisen harjoituksen jälkeen.

Vuoden alussa toimintansa aloittanut Enko Padel Oy haluaa kasvattaa padelin harrastajamääriä Salossa.

Yrittäjä Kimmo Korpineva on hankkinut Astrum-keskuksen padelkentät omistukseensa. Itsekin lajiin viehättynyt Korpineva uskoo padelin kasvumahdollisuuksiin.
-Pyöritämme Astrum-keskuksessa viittä nelinpelikenttää; lisäksi käytössä on yksi kaksinpelikenttä.

Astrum-keskuksen ensimmäiset kaksi padelkenttää avattiin pääkaupunkiseudulla vaikuttavan Kuorikosken perheen toimesta vuonna 2020 ja seuraavana syksynä kenttämäärää kasvatettiin nykyiseen. Vuonna 2022 Retail-parkkiin toisen yrittäjän toimesta avatut kentät olivat avoinna vajaan vuoden.
-Lähdin padelyrittäjäksi varmistamaan, että lajin harrastaminen voisi jatkua Salossa. Tänne on syntynyt toimiva padelyhteisö, jossa on erinomainen yhteishenki. Mielestäni Salo kovana urheilukaupunkina tarvitsee ehdottomasti myös sisäpadelkenttiä.

Enko Padel toimii Astrum-keskuksen vuokralaisena. Samassa rakennuksessa toimivat myös Hanhivaaran liikuntakeskus ja Rata 57.
-Teemme yhteistyötä ja sitä on tarkoitus laajentaa tulevaisuudessa.

Salossa, kuten muuallakin Suomessa, padelkenttien pyörittäminen on ollut ajoittain taloudellisesti haastavaa. Kenttien käyttöaste on ollut Salossa hyvä loka-huhtikuussa arki-iltoina, mutta päivisin kentillä on tilaa.
-Nyt olemme laskeneet päivävuorojen hintoja. Viikonloppuisin järjestämme erilaisia tapahtumia, jotka ovat olleet erittäin suosittuja. Meillä on matalan kynnyksen turnauksia, kuten yöpadelia, americanoa ja kentän kunkku- ja kuningatar -turnauksia eritasoisille pelaajille.

Salossa toimii aktiivinen padelseura Gancho Ry, joka on saanut täksi vuodeksi lajiliitolta järjestettäväkseen yhteistyössä Enko Padelin kanssa kaikkiaan kahdeksan kansallisen tason sisäpadel-turnausta.
-Lisäksi järjestämme kaksi kertaa vuodessa keväällä ja syksyllä paikallisen OP Lounasmaan padel-liigan, johon ilmoittautui nyt keväällä yhteensä 106 pelaajaa.

Nokia-taustainen Korpineva on toiminut lähes parikymmentä, vuodesta 2006 yrittäjänä. TestHouse Enko tarjosi aikanaan Nokialle muun muassa matkapuhelimien tuotekehitysaikaista testauspalvelua ja testausten automatisointia.
-Sen jälkeen olen ollut perustamassa ja omistamassa useampiakin teknologialan yrityksiä, kuten EKS Group, Enko Consulting, Enko Solutions ja Enko Expert Services sekä muutamia sijoitusyrityksiä.

Vuonna 2020 Korpineva myi testauspalveluliiketoiminnan isolle kansainväliselle yritykselle.
-Nykyään työllistämme hieman alle 100 henkilöä, jotka tekevät tutkimustyötä tulevaisuuden teknologioihin, kuten puettavaan älyteknologiaan, terveys- ja hyvinvointiteknologiaan ja tulevaisuuden autoihin.

Enko Padelin toiminta on Korpinevalle enemmän harrastus, mutta tarkoitus on saada lähitulevaisuudessa menot ja tulot tasapainoon.
-Kun entiset ja uudet harrastajat viihtyvät ja hallilla pysyy erinomainen tunnelma, myös käyttöaste paranee, Korpineva uskoo.

Enko Padelissa on käytössä Playtomicin varausjärjestelmä, johon löytyy linkki kotisivuilta. Myös Astrum-keskuksessa sijaitsevasta Rata57:n kahviosta voi varata ja maksaa padel-kentän pelivuoron.

Korpineva kertoo harrastavansa monipuolisesti eri liikuntalajeja. Mies viihtyy yhtä hyvin hiihtoladulla, golfkentällä kuin kuntosalilla.

Padel on mukava matalan aloituskynnyksen laji, jonka aloittaminen ei vaadi kuin sisäliikuntavaatteet ja sisäpelikengät. Enko Padelista saa vuokrata mailoja ja myös palloja löytyy hallilta.
-Meillä on eri tasoisille pelaajille WhatsApp-ryhmiä, joista voi kysellä itselleen pelikavereita. Salossa on myös erittäin aktiivinen padelseura.

Enko Padel järjestää lajin alkeiskursseja ja kilpailemisesta kiinnostuneille on tarjolla huipputason valmennusta.

Sunnuntaina Korpinevan ja hänen pelikavereittensa lyöntiä oli hiomassa espanjalainen David Lozano, joka toimii myös Suomen padelliiton kouluttajana.
-David on myös huippupelaaja ja muun muassa SM-mitalisti. Hän on toiminut päätoimisena padelvalmentajana jo neljän vuoden ajan.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: