Hääautosta perheen kesäautoksi – Kruusilassa mökkeilevän Jarin kultainen Kuplavolkkari tuo lapsuuden mieleen

Kuplavolkkariin liittyy useita erilaisia seikkoja ja ominaisuuksia, joiden takia Jari Malkamäki hankki auton itselleen.

Jari Malkamäki myöntää ihastuneensa kullanväriseen Kuplavolkkariinsa jo vuonna 2001. Tuolloin tuttavan omistuksessa ollut sympaattinen auto toimi Jarin ja Susannen hääautona.

– Sanoin auton omistajalle, että sitten kun aiot myydä sen, niin olen halukas ostamaan, Jari kertoo.

Autokaupat syntyivät kahdeksan vuoden kuluttua. Kupla on siitä lähtien toiminut Jarin perheen kesäautona. Lohjalla asuva perhe viettää paljon aikaansa kesämökillään Kruusilassa.

– Tämä on ollut meidän viides mökkikesä Isorytkön rannalla, Muurlan kupeessa. Kupla majailee myös siellä, mutta talveksi auto menee säilöön Suomusjärvelle, Jari sanoo.

Kuplavolkkariin liittyy useita erilaisia seikkoja ja ominaisuuksia, joiden takia Jari hankki auton itselleen.

– Kupla on lapsuudesta minulle tuttu. Sukulaisilla ja myös meidän perheellä oli Kupla. Auton tunnistettavuus ja ulkonäkö viehättävät. Lisäksi se on varmatoiminen auto, jota on helppo ajaa. Ajaminen ei vaadi kuskilta mitään erityisosaamista, vaikkakin jarru- ja ohjaustehostimia ei olekaan, Jari toteaa.

Jarin Kupla on vuosimallia 1972. Kuplavolkkarille helposti tunnistettavan äänen antava nelitahtinen bokseri- eli vastaiskumoottori on tilavuudeltaan 1300 m³.

– Auto on alkuperäisessä maalissaan ja värin nimi on ferrarikulta. Kuplahan on maailman eniten sarjavalmistettu auto. Siitä on valmistettu erikoismallejakin, mutta teknisesti se ei ole muuttunut merkittävästi vuosikymmenten aikana. Kuplaan saa edelleen erittäin hyvin varaosia, joita voi tilata netin kautta.

Jari on tehnyt kaikki autoon tarvittavat huollot ja remontit itse. Hän kertoo koko auton sisustuksen menneen kerralla täysin uusiksi, kun lattiamatto syttyi palamaan alustaa hitsattaessa. Kaikki sisustuksessa käytettävät nahat ja esimerkiksi istuinpenkkien pinnoitteet jouduttiin uusimaan.

Jari Malkamäki toteaa, ettei Kuplavolkkarilla ajaminen vaadi kuskilta mitään erityisosaamista, vaikkakin jarru-ja ohjaustehostimia ei olekaan.

– Kyllähän tällaiseen vanhaan autoon on joutunut tekemään monenlaista remonttia. Alustan osia ja ripustuksia on uusittu, pohjaa hitsailtu, koria paikkamaalattu ja ikkunoiden kaikki tiivisteet on vaihdettu. En ole autoalan ammattilainen, mutta Kupla on niin simppeli, että maallikkokin pystyy sitä korjaamaan. Olen halunnut pitää auton mahdollisimman originaalina. Se on mielestäni tärkeää, että osia saa ja auton arvo säilyy.

Jarin kullanvärinen Kupla on ajossa huhtikuusta lokakuuhun saakka, säästä riippuen. Auton takapenkille istahtavat usein myös perheen tyttäret Lotta-Liina ja Milja.

– Ajelemme mökiltä Salon torille käymään. Lähiseutujen lisäksi olemme ajelleet muun muassa Hankoon. Pisin reissu oli Mikkelin Visulahteen, jossa oli volkkaritapaaminen, Jari kertoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: