Halikon sairaalan toiminta päättyy ja sairaala myydään

Kiinteistökolmion yrittäjä Olli Lehti visioi Halikon sairaala-alueen tulevia käyttömahdollisuuksia kiinteistöesimies Mika Tuomiselle ja Varhan tilahallintainsinöörille Tiina Nummikoskelle.

Halikon sairaalan toiminta Märynummella päättyy ensi vuoden lopussa.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue on asettanut sairaala-alueen rakennuksineen myyntiin. Toimeksiannon saanut Kiinteistökolmio Oy LKV:n Olli Lehti esitteli aluetta rakennuksineen viime viikolla paikallismedialle.

– Alueella on yli 20 eri-ikäistä ja kokoista rakennusta. Niiden kokonaispinta-ala on noin 24 000 neliömetriä.

Kauniissa puistomaisemassa sijaisteva Halikon sairaalan kokonaisuus on yli 18 hehtaarin kokoinen.

Tyksin psykiatrisen sairaalan toiminta alueella päättyy 2024 lopussa. Osastohoito siirtyy Turkuun, Salosta saa jatkossa psykiatrisia avohoitopalveluja.

Varhan tilahallintainsinööri Tiina Nummikoski ja kiinteistöesimies Mika Tuominen kertovat, että alueen rakennukset lämpiävät öljyllä, mikä tarkoittaa suurta kustannusta ja sitä kautta myös haastetta ostajan löytymiselle.

– Osa rakennuksista on edelleen omassa käytössä ja osa vuokralla. Muissakin rakennuksissa on pidetty vähintään peruslämpöä.

Olli Lehti kertoo, että sairaalassa kuluu lämmitysöljyä vuodessa jopa 300 000 litraa. Käyttökulut ovat luokkaa 700 000 euroa vuodessa.

– Alueen vanhimmat rakennukset ovat vuodelta 1883 ja uusimmat laajennuksien osalta vuodelta 2002.

Lehti kehuu alueen sijaintia, kauneutta ja sen antamia mahdollisuuksia osaavalle kiinteistökehittäjälle. Alueen uudelleenkaavoitus on vireillä ja ostajalla on mahdollisuus vaikuttaa siihen.

– Sairaalan erinomainen sijainti, historiallisesti arvokas ja näyttävä rakennuskanta sekä monipuolisuus mahdollistavat alueen kehittämisen niin yritystoimintaan kuin asuinalueiksi.

Hyvin hoidetulla alueella on tällä hetkellä rakennuksia, joihin saisi rakennettua monentasoisia koteja erikokoisille perheille.

Moottoritien liittymä, uusi koulu ja päiväkoti, oma uimaranta ja sairaala-alueen valmiiksi kaunis puistomainen alue ovat alueen valtteja.

SPR:n vastaanottokeskus jatkaa alueella vuokralaisena. Tällä hetkellä sen maksama vuokra kattaa noin puolet kiinteistön vuosittaisista käyttökuluista.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: