Leppoisaa tunnelmaa sunnuntaisin Salon torilla

Sari ja Marjo ovat kannattaneet kiitettävästi kotikaupungin tapahtumia, sillä kumpikin osallistui viikonloppuna myös Salo Friends & Music Festivaliin, Marjo kumpanakin päivänä ja Sari perjantaina.

Salolaiset ovat mukavaa ja huumorintajuista porukkaa. Ystävykset Sari ja Marjo ovat tulleet kahvittelemaan ja kuuntelemaan musiikkia Salon torille. Ennen kuin haastattelumme on kerennyt edes alkamaan, ehdottaa joku pöytäseurueesta että ”kysy missä olit silloin kun Lasse Virén kaatui”.

– Käännyin kuulemma just silloin ensimmäisen kerran selältä vatsalleni! Vastaus tulee Sarilta kuin apteekin hyllyltä.

– Tämä on meillä kolmas kerta täällä torilla tänä kesänä, viime kesänä kävimme useammin. Meillä on toinen yhteinen harrastus, joka hieman häiritsee torikahvittelua: käymme seuraamassa Jokkiskisoja eli Jokamiehenluokan autokilpailuja. Meille nämä torilla esiintyvät bändit eivät ole niinkään tärkeitä, vaan mahdollisuus viettää mukava, kiireetön hetki ennen seuraavaa hektistä työviikkoa.

Sari ja Marjo ovat kannattaneet kiitettävästi kotikaupungin tapahtumia, sillä kumpikin osallistui viikonloppuna myös Salo Friends & Music Festivaliin, Marjo kumpanakin päivänä ja Sari perjantaina.

Torilla on yleensä kaksi esiintyjää: sunnuntain aamupäivän avasi Mikko Kuivala ja Sankarit, puolen päivän aikaan musisoi Core Group, salolainen pitkän linjan soittajista koostuva, funk- ja bluesrytmeistä improvisaatioihin innostusta ammentava, erittäin mielenkiintoinen groove -kokoonpano. Musiikissa oli kuultavissa välillä koskia ja toisinaan kauniita suvantokohtia, ja kitaristilaulaja Antti Rissasen hienoa, erikoista ääntä olisi kuullut mieluusti enemmänkin.

Ohjelmallista kesäsunnuntaita on Salon torilla vietetty jo yhdeksän kesän ajan, ensi kesänä on siis 10. vuosi. Tapahtumaa järjestävät Lasten Laulukaupunki ry., Salon Torikaffe ja Salon kaupunki. Lasten Laulukaupungin aktiivit Pertti Falkstedt ja Siv Ilola ovat juontamassa ja järjestelemässä pelkästään positiivista palautetta saavassa tapahtumassa.

– Me sovimme esiintyjät ja Salon Torikaffe tarjoaa puitteet. Alun perin idea taisi olla Korhosen Maran, jolla vielä alkuvuosina oli Torikeidas-kahvila. Kesä on mennyt oikein mukavasti, joka kerta yleisöä on ollut useita satoja. Tässähän väki vaihtuu koko ajan, jotkut pistäytyvät hetkeksi ja toiset kuuntelevat pitempään. Esiintyjiä on tulossa enemmän kuin mahtuu, vaikka kenellekään ei makseta kuin yleisöltä kerätyn kolehdin verran. Ensi kesän esiintyjistäkin on suurin osa jo sovittu. Pyrimme siihen, että joka kesä olisi uusiakin, ja erilaisia esiintyjiä. Viime sunnuntaina meillä oli steppaava nuorimies Amerikasta asti, hänen isovanhempansa asuvat Salossa, kertoo Pertti.

Puolen päivän aikaan musisoi Core Group, salolainen pitkän linjan soittajista koostuva, funk- ja bluesrytmeistä improvisaatioihin innostusta ammentava, erittäin mielenkiintoinen groove -kokoonpano.

– Meillä käy paljon vakiokasvoja. Lähistön hoivakodeista tuodaan myös asiakkaita tänne, Kiskosta jopa taksikyydillä. Yhteislaulu on erityisen suosittua, samoin Suomen kesään sopivasti harmonikkamusiikki, lisää Siv.

Vielä yksi ohjelmallinen kesäsunnuntai on luvassa: ensi sunnuntain aloittaa Marjo Korpela harmonikansoitolla ja puolen päivän aikaan esiintyy viime kesältäkin tuttu turkulainen Crichton Vulcan Orchestra.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: