Hallitukselta rahat Salon itäisen ohitustien rakentamiseen

taimela
Kansanedustaja Katja Taimela iloitsee Salon itäisen ohitustien saamasta rahoituksesta.

Jyrki Kataisen ja Jutta Urpilaisen johtama hallitus esittää lisätalousarviossa varat Salon itäisen ohitustien rakentamiseen.
Hallituksen tänään julkaisema lisätalousarvioesitys panostaa kasvuun ja työllisyyteen. Salolaisittain mieluisa uutinen on itäisen ohikulkutien saama rahoitus.
– Kantatie 52:n parantamiseen Salon kohdalla ehdotetaan 6 miljoonaa euroa. Lisäksi hanketta on tarkoitus rahoittaa työllisyysperusteisella investointituella noin 1,8 miljoonalla eurolla, hallitus esittää.
Kansanedustaja Katja Taimela iloitsee hallituksen päätöksestä rahoittaa Salon itäisen ohikulkutien (kantatie 52) rakentamista 6 miljoonalla eurolla.
– Kolmenkymmenen vuoden projekti saadaan vihdoin maaliin. Itäinen ohikulkutie on ollut monien eri intressiryhmien toivomuslistan kärjessä jo pitkään. Nyt yhdessä tehty työ kantaa hedelmää, Taimela sanoo.
Liikenneverkon kehittäminen toimivammaksi edistää uuden yritystoiminnan kehittymistä. Raskaan liikenteen poistuminen Salon keskustasta mahdollistaa sen kehittämisen viihtyisämmäksi. Myös tätä kautta yritystoiminnan edellytykset paranevat.
– Emme voi jäädä surkuttelemaan taloustilannetta ja leikkaamaan palveluista, vaan nyt on rakennettava ennakkoluulottomasti tulevaisuutta. Ely-keskuksen laskelmien mukaan itäinen ohikulkutie tuo pidemmällä aikavälillä jopa 300 uutta työpaikkaa Salon seudulle. Nyt on tärkeää varmistaa myös että tien rakennusaikaiset urakat saadaan paikallisille yrittäjille ja sitä kautta työtä seudulle, Taimela vaatii.
Itäinen ohikulkutie toteutetaan äkillisen rakennemuutoksen hankkeena ja rakentamiseen myönnetyn 6 miljoonan euron lisäksi hanketta on tarkoitus rahoittaa valtion taholta työllisyysperusteisella investointituella noin 1,8 miljoonalla eurolla.
Salon kaupunki osallistuu kustannuksiin 2,2 miljoonalla eurolla.
– Kaupungin osuus on tässä taloudellisessa tilanteessa merkittävä, mutta meidän on tartuttava tähän tilaisuuteen nyt. Tilanne ohikulkutien kanssa oli suoraan sanottuna nyt tai ei koskaan. Se, että olimme tämän hankkeen kanssa aktiivisesti liikkeellä juuri nyt, oli täysin ratkaisevaa ja siksi se vihdoin toteutuu.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: