Harrasteajoneuvopäivät avaa moottorikansan kesäkauden

Tulevana lauantaina Astrum Auton parkkialueelle kokoontuu Harrasteajoneuvopäiville suuri joukkio kaksi- ja nelipyöräisiin hurahtaneita.

Alkava kesä tuo salolaisille menopelien ystäville jälleen tilaisuuksia päästä ihailemaan kulmakunnan autoilu- ja moottoripyöräkulttuuria ihan läheltä. Moni on oppinut odottamaan keskikesän vanhojen autojen toritapahtumaa, mutta jo tätä ennen innokkaat palkitaan – eikä tälläkään kertaa tarvitse lähteä kauas.

Tulevana lauantaina Astrum Auton parkkialueelle kokoontuu Harrasteajoneuvopäiville suuri joukkio kaksi- ja nelipyöräisiin hurahtaneita. Mukana tapahtumaa järjestämässä on monta yhdistystä – Mercedes-Benz Klubi, Riverside Cruisers, Cadillacit, Citroënit, Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat, Autoliitto Salo sekä Salon UA.

Kaikki lähti jo useampi vuosi sitten mersumiesten ja -naisten innoituksen pohjalta. Mercedes-Benz Klubin Pasi Kotiniemi kertaa:

– Astrumin paikka valittiin monesta hyvästä syystä. On paljon tilaa, hyvä iso piha. Ja koska kyseessä on mersujen jälleenmyyjä, oli se osuvaa siinäkin mielessä. Reilut kymmenen vuotta tätä tapahtumaa on järjestetty, alkuun yhdessä Ajoneuvoharrastajien kanssa ja matkalla mukaan on sittemmin lyöttäytynyt lisää yhdistyksiä. Nyt meitä on jo näin monta.

Moni asia on pysynyt vuosittain samana, kuten yhteinen innostus moottoriajoneuvoihin sekä laaja, värikäs kaarti toinen toistaan rakastetumpia kulkupelejä. Samoin tapahtumassa tarjottavasta kaffittelusta vastaa aikaisempien vuosien tapaan Salon Torikaffe.

– Alusta asti ollaan oltu yhdessä liikkeellä. Kahvi- ja makkaramyynti löytyvät tälläkin kertaa, säätä tarvittaessa uhmaten, Pasi vakuuttaa. Yhdeltäkin vuodelta kun muistuu mieleen se tyypillinen Suomen kesä kylmine myrskytuulineen, mutta kokoontumassa oltiin siitä huolimatta.

– Perinteisesti järjestimme tapahtumaa äitienpäivän tienoilla. Sittemmin olemme siirtäneet sitä myöhemmäksi. Moni kun tietysti ottaa harrastusautot ja muun kaluston esille vasta kesäkuussa, niin osallistujia on tällä tavoin enemmän.

Ja paljon osallistujia yhdistyksien jäsenistö toivoo tietysti tällekin kerralle. Uudempaa ja vanhempaa harrasteajoneuvoa, tuunatumpaa ja alkuperäiskuntoista. Jokaiselle siis jotakin.

Monen eri yhdistyksen myötä autokanta tulee olemaan monipuolista, aina tutuista luottomersuista jenkkirautoihin sekä moottoripyöriin ja kaikkeen näiden väliltä. Esimerkiksi amerikkalaisiin autoihin ja muihin ajoneuvoihin erikoistunut Riverside Cruisers järjestää vuosittain myös Burnout Party-katuautojen kiihdytystapahtumaa Kiikalan lentokeskuksessa. Harrasteajoneuvopäivät Astrumilla on puolestaan juuri Mercedes-Benz Klubille se perinteinen kauden avaus.

– Kalustoa löytyy fillarista kuormuriin. Nyt vaan odotellaan niitä hyviä säitä, Pasi kiteyttää.

– Ja heinäkuun toritapahtumaa sitten tämän jälkeen, lisää Kari Aaltonen Salon Seudun Ajoneuvoharrastajista.

Toritapahtuma on SSAH:lle eli Salon Seudun Ajoneuvoharrastajat ry:lle yhdistyksen päätapahtuma ja kuuluu yksiin maan suurimmista arki-illan harrasteajoneuvokokoontumisista.

Ja kuten tuleva toritapahtumakin, myös Astrumilla järjestettävä lauantai on kaikille kävijöille ilmainen.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: