Salossa vietetään Pride-viikkoa elokuussa

Nuorisovaltuuston Riku Hatakka ja Mikael Kalintiv lainasivat kaupungintalon infosta Pride-viirin valokuvausta varten.

Salossa suunnitellaan jo kuvaa vauhtia elokuussa järjestettävää Pride-viikkoa.

Nuorisovaltuusto ideoi tapahtumaviikolle aiheeseen liittyvää ohjelmaa ja tapahtumia yhdessä tapahtumakoordinaattori Karolina Blomin kanssa.

– Alustavat suunnitelmat ovat jo melko olemassa. Viime vuonna Vilhonkadun sillalle ripustettiin ensimmäistä kertaa Pride-liput nuorisovaltuuston aloitteesta, puheenjohtaja Mikael Kalintiv ja varapuheenjohtaja Riku Hatakka kertovat.

Viime vuonna Pride-teemaa nostettiin Salossa esille kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti myös kaupungin verkkopalveluissa sekä sosiaalisen median kanavissa. Kaupungin palvelualueet järjestivät teemaan liittyviä tapahtumia resurssiensa puitteissa.

Tämän vuoden Priden järjestäjiin ovat ilmoittautuneet jo ainakin Meritalon museo, Taidemuseo ja kirjasto.

Tapahtumakoordinaattori Karolina Blom sanoo Pride-viikon tuovan oman lisänsä Salon tapahtumarikkaaseen kesään.

– Elokuun Pride-viikolla peruskoulun seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaisille järjestetään oma tapahtuma. Salohallissa elämästään kertoo ihmisoikeuskouluttaja Dakota Robin.

Puhujia erilaisiin tilaisuuksiin välittävän My Speaker -ohjelmatoimiston sivuilla kerrotaan, että Dakota on Sveitsissä syntynyt puoliksi turkkilainen, puoliksi suomalainen transsukupuolinen mies.

”Nykyään Dakota tunnetaan yhtenä ymmärtäväisimmistä, energisimmistä ja innostavimmista puhujista ja kouluttajista, joka jakaa ympärilleen hyvää tahtoa, itseluottamusta ja intohimoa elämään. Hän ei pelkää haastaa yhteiskunnan vanhoja rakenteita ja rikkoa stereotypioita saadakseen kaikki tuntemaan olonsa vapaammaksi ja riittäväksi- juuri sellaisina kuin he ovat.”

– Liputus järjestetään myös tänä vuonna, torin paneelikeskusteluun pyrimme saamaan tunnettuja vaikuttajia, järjestäjät kertovat. Blom sanoo, että Salon Pride-viikosta halutaan hyvän fiiliksen tapahtuma.

– Kaupunki päivittää parhaillaan yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja sitä tehdään myös kaikissa kouluissa.

Kalintiv, Hatakka ja Blom haluavat korostaa Pride-viikon viestiä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta.

– On iloinen asia, että meitä on näin monenlaisia ja erilaisia ihmisiä. Kaikilla on mielipiteen vapaus ja jokainen saa ajatella kuten kokee. Mutta vihapuhetta ei tarvita lainkaan.

Kolmikon mukaan tieto ja erilaisten ihmisten kohtaaminen lisäävät useimmiten ymmärrystä. Jokainen on myös itse vastuussa yhdenvertaisuuden toteutumisesta ja yleisestä ilmapiiristä.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: