Heikki Tamminen museoharjoittelussa Veturitallissa

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Tamminen teki museoharjoittelun Veturitallissa.

Taidemuseo Veturitalli on tuttu maamerkki Salon rautatieaseman läheisyydessä. Kolme kertaa vuodessa vaihtuvat näyttelyt ovat tuoneet kaupunkiin niin kansainvälistä valokuvataidetta kuin kotimaisia nykytaiteen edustajia ja vanhemman taiteen klassikoitakin.

Veturitallilla on vahva brändi Suomen museokentällä. Salolaisille se on paikka taide-elämyksille ja kursseille sekä tärkeä kohde, jonne tuodaan vieraita.

Mutta miten taidemuseon näyttelyt syntyvät ja mitä kaikkea museotyö on?

Taidemuseo kertoo tiedotteessa, että kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Tamminen (PS) vieraili viime viikolla Veturitallissa osana Suomen Museoliiton Poliitikon museoharjoittelu -kampanjaa.

Museovierailuilla halutaan tuoda esille museoiden monipuolista, ammatillista työtä ja koko Suomen kattavan museoverkoston yhteiskunnallista merkitystä.

Yleisö näkee usein vasta valmiin taidenäyttelyn, mutta työ sen takana on valtava palapeli täynnä suunnitelmia, sopimuksia ja kuljetuksia. Veturitallin henkilökunta raotti esirippua kulissien taakse näyttämällä Tammiselle ammatillisesti hoidetun museon tiloja, prosesseja ja arkea. Tamminen pääsi käsiksi myös käytännön työhön suunnittelemaan kevään 2023 yleisötyön sisältöjä.
-Olen oppinut tänään paljon, ja harjoittelu oli silmiä avaavaa. Veturitalli on kehittynyt vuosien saatossa valtavasti ja tänne tullaan kaukaa katsomaan näyttelyitä, jotka ovat huipputasoisia, Tamminen kommentoi harjoittelun päätteeksi.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: