Velo Salon kahdeksanhenkinen ryhmä triathlonkilpailussa Kööpenhaminassa

Salolainen pyöräily- ja triathlonseura Velo Salo lähetti tänä vuonna historiallisen suuren määrän osallistujia täydenmatkan triathlonin IRONMAN Copenhagen 2022 -kilpailuun. Kahdeksan triathlonistia kilpaili maailman mittakaavassa ainutlaatuisessa, pääkaupungissa järjestettävässä tapahtumassa.

Velo Salon Mikko Koskinen kertoo Salonjokilaaksolle lähettämässään tekstissä, että lähtöviivalle astumiselle suositellaan vähintään puolen vuoden valmistautumista ja monet ovat treenanneet vähintään vuoden ellei vuosia.
-Käytännössä tämä tarkoittaa yli kymmenen tunnin viikkotreenimääriä kolmessa eri lajissa ja kuukautta ennen kisaa määrät voivat olla jopa yli 20 tuntisia, josta sitten vähennetään treenikuormaa ennen kisaa palautumista varten.

Alunperin lähtijöitä oli peräti 12, mutta kiireinen elämä, sekä virustaudit ja terveysongelmat jättivät muutaman osallistujan odottamaan seuraavan vuoden kisaa.

Hellerajat rikkoontuivat Kööpenhaminassa koko kisaviikon ja viikonlopun Pride-kulkueet saivat antaa tilaa sunnuntaina järjestettävälle IRONMAN-tapahtumalle ja vajaalle 3000 osallistujalle tukijoukkoineen.

IRONMAN-kilpailu alkoi 3800 metrin uinnilla, jatkui 180 kilometrin pyöräilyn kautta maratonjuoksuun. Kokonaisaikaraja oli 15 tuntis ja 45 minuuttia, jonka ylittävät eivät saa titteliä tai tulosta. Uinnista piti selviytyä alle 2 tunnin ja 20 minuutin tai järjestävät vetivät pois kisasta.
-Täyden matkan ensikertalaisina IRONMAN-mitalin saivat Timo Sainio, Petteri Jokinen, Mikko Koskinen ja Tapio Katava. Konkareina seurasta Tero Päärni ja Suvi Laaksonen rikkoivat 12 tunnin rajan.

Pankin räjäytti kuitenkin halikkolainen Tom Perttala.

Turussa töissä käyvä kahden lapsen perheenisä rikkoi maagisen kymmenen tunnin rajan kellottamalla viivalla huimat lukemat 09:52:48. Tom on myös Velo Salo ry:n iloinen puheenjohtaja ja toivottaa uudet täysi-ikäiset lajista kiinnostuneet tervetulleeksi seuran jäseniksi.

Junioritoimintaan ei seuralla valitettavasti ole resursseja, mutta uusia jäseniä toivotaan seuran keski-ikää laskemaan.

Jutun kirjoittaja otti ensimmäistä kertaa yhteyttä Tomppaan vuonna 2019 ja kolmessa vuodessa saatiin luottamus Ironman-kuntoon. Uinnin ja juoksun lähtötason ollessa alussa hyvin heikkoja.
-Jos nyt lähtisit leikkiin mukaan niin voisit olla hyvin jo 2025 valmiina teräsmieshaasteeseen. Jos olet kiinnostunut, niin yhteystiedot löytyvät seuran nettisivuilta. Kevyen puraisun lajista saa osallistumalla heinäkuisin järjestettävään Kisko-triathloniin, jossa löytyy niin sprintti- kuin olympiamatka.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: