Hyvinkään Rockfest käynnisti festarikesän 50 000 kävijällään

Useampi salonseutulainen viihtyi festarikesän aloituksessa

Rockfest pidetään vuosittain Hyvinkään lentokentän ympäristössä.

Kesä ja festarit, lähes erottamaton yhdistelmä monelle. Vuoden 2023 festarikausi on nyt startattu. Ensimmäinen isoista, Hyvinkäällä järjestetty Rockfest houkutteli torstain ja lauantain välisenä aikana paikalle lukuisia salonseutulaisia.

Panteran keikkaa Rockfesteille katsomaan tullut Christian Gruber vielä odottavin mielin.

Torstaina Hyvinkäällä viihtyneellä Christian Gruberilla oli selkeä ykköskohde, minkä takia matka suuntautui Rockfesterille.
-Panteraa tulin katsomaan. Olen kuunnellut jo vuosia yhtyettä. Emmin tosin viimeiseen asti lähtöäni, mutta onneksi lähdin. Onhan tämä kuitenkin eräänlainen unelmien täyttymys, Gruber toteaa.

Hyvinkäällä tosin ei tämän pidempään oltu, vaan matka jatkui Panteran tykityksen jälkeen kotiin Saloon. Lisäohjelmaa oli toki jo tiedossa, tosin toisessa suunnassa.
-The Offspring soittaa Turussa, sinne mennään taas eturiviin naisystäväni kanssa, Gruber sanoo lopuksi.

Silvia Lindstedt ja Juha-Pekka Hursti olivat tyytyväisiä Rockfest-alueen toimivuuteen.

Perniöläiset Silvia Lindstedt ja Juha-Pekka Hursti olivat tulleet Hyvinkäälle perjantaina viettämään festaripäivää.
-Täällä ollaan koko päivä. Yöpaikan saimme kaverini luota läheltä festarialuetta. Viinipullolla saimme yöpaikan hänen asuntovaunustaan ja kyydin festarialueelle kaupan päälle, Hursti kertoo.

Juha-Pekalle tämän vuoden Rockfest oli laatuaan toiset. Ensimmäisen kerran Hyvinkään lentokenttä tuli tutuksi vuonna 2019. Unkarilaistaustaiselle Silvialle tämän vuoden Rockfest oli ensimmäinen rockfestarikokemus Suomessa.

Perjantailta Lindstedt ja Hursti odottivat eniten illan päättänyttä Def Leppardia. Festivaalien jälkeen kysyttäessä päivä oli ollut odotusten mukainen.
-Leppard oli tuttu ja turvallinen, olisivat voineet hieman revitellä jopa enemmän. Mötley Crüe yllätti, odotin floppia mutta he yllättivät positiivisesti, Hursti jatkaa.

Myös Von Hertzen Brothers miellytti rokkaavien perniöläisten musakorvaa.
-Nämä ovat hyvät festarit. Alue on toimiva, eikä ruuhkaa saatikka jonoa ole kauheasti. Pisin jonotusaika taisi olla pari minuuttia koko päivän aikana.
-Festareilla oli hyvä olla, mutta yöllä pois lähtiessä oli ihan hirveän kylmä, Silvia summaa lopuksi.

Sami Leppänen ja Jorma Luukkala olivat menossa vain torstaiksi festareille, mutta yllätyksekseen saivatkin kolmen päivän VIP-liput.

Salolainen Sami Leppänen oli tullut ystävänsä Jorma Luukkalan kanssa torstaiksi, mutta yllätyksekseen saivatkin portilla vaihdettua lipun kolmen päivän VIP-lippuun.
-Alun perin piti tulla vain torstaiksi, mutta tulimme sitten myös perjantaina, Leppänen kertoo.

Torstaiksi alun perin suuntautunut reissun päätarkoitus oli yhdysvaltalainen punkbändi Rancid.
-Oli Panterakin kova, mutta Rancid oli tärkeämpi itselleni. Se keikka katsottiin käytännössä lavan edessä.

Rockfestin järjestelyt saavat kiitosta.
-Torstaina olimme virallisen matkanjärjestäjän kanssa bussilla, perjantaina omalla autolla. Saimme ihan monipuolisen kuvan järjestelyistä.
-Paikkana lentokenttä on toki karu, mutta sinne pystyy rakentamaan ilman kompromisseja toimivan festarin. Ehdottomasti kaikin puolin positiivinen kokemus, jos bändikattaus on jatkossa samalla tasolla kuin tänä vuona, Leppänen kertoo lopuksi.

Suomen suurin rockfestivaali Rockfest keräsi yleisöä kolmen festivaalipäivän aikana yhteensä lähes 50 000. Tapahtuman järjestäjä Nelonen Media Live on tyytyväinen alueen toimivuuteen ja viihtyvyyteen sekä asiakaspalautteisiin, joiden mukaan järjestelyt ovat sujuneet hyvin.
-Rokkikansa on jälleen näyttänyt, miten festareilla kuuluu juhlia. Tapahtuma on sujunut käytännössä ilman järjestyshäiriöitä, kommentoi tapahtuman tuotantopäällikkö Anniina Havukainen.

Tapahtumassa esiintyi kolmen päivän aikana kolmella lavalla yhteensä 32 yhtyettä, joista liki puolet olivat ulkomaisia tähtiä.
-Olemme kiitollisia, että saimme näin täydellisen ohjelman tämän vuoden Rockfestiin. Panteran 25 vuoden jälkeinen paluukeikka, Danzigin viimeinen esiintyminen maassamme ja Mötley Crüen rock show alleviivaavat, että Rockfest on kansainväliselläkin tasolla kiinnostava rockfestivaali maailman ykköstähtien ja heidän taustajoukkojensa keskuudessa, kommentoi promoottori Janne Tamminen.

Muita festivaaleilla esiintyneita oli mm. Danzig, Rancid ja Volbeat.

Rockfest juhlitaan ensi vuonna 13.-15.6.2024 Hyvinkään Lentokentällä. Ensimmäisiä uutisia lipunmyynnin käynnistymisestä on luvassa syksyllä.

Kimmo Lehto
Tom Sjöstrand

Torstaina iltapäivästä festivaaliporteille muodostui pientä ruuhkaa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: