Juhannuksena kokoonnutaan keskikesän juhlaan

Juhannuksen vieton voi aloittaa halutessaan vaikka Uskelan portailla.

Salossa pääsee vastaanottamaan keskikesän juhlaa monissa eri paikoissa.

Keskustan torikahviot palvelevat aattona iltapäivään saakka ja kaupat palvelevat juhannuksena aukioloaikojensa mukaan normaalisti.

Moni viettää myös kaupunkijuhannusta ja esimerkiksi Maran baarissa soi elävä musiikki kaikkina iltoina ja monet kesäterassit kutsuvat kesäihmisiä kylään niin keskustassa kuin esimerkiksi Särkisalossa ja Mathildedalissa ja Angelniemellä.

Myös lapsiperheille löytyy mukavasti tekemistä juhannuksena. Seuraavaksi tapahtumia, joista eri tapahtumien järjestäjät ovat vinkanneet Salonjokilaaksolle.

Juhannusaaton voi aloittaa liikunnallisesti heti aamusta Uskelan portaissa, jossa kokoonnutaan jo perinteisesti ”latkuttamaan” portaita ylös ja alas sopivaksi kunkin itselleen katsomansa määrän. Urheilupuistossa pääsee juhannusaattona testaamaan kuntoaan yhteisöllisesti klo 7.48 aamulla alkavassa 12 minuutin cooperin testimahdollisuudessa.

Kummatkin kokoontumiset ovat avoimia, osallistuminen omalla vastuulla ja omalla vauhdilla.

Särkisalon Tallbackan mäellä koristelaan aattona juhannussalkoa saaristolaisperinteen mukaisesti.

– Särkisalon juhannussalon noston historia alkaa 1990 -luvun alkuvuosilta ensin Niksaaressa ja myöhemmin Tallbackan mäellä, Meripirtin Kerhon johtokunnan jäsen Jouko Troberg kertoo.

Särkisalon keskikesän aloitusjuhlaan kokoontuu vuosittain viitisen sataa paikkakuntalaista ja kesäasukasta.

– Juhannussalon koristelu tehdään perinteisesti talkootyönä. Kaikki paikalle saapuvat voivat osallistua talkoisiin tuomalla koristeluun tarkoitettuja kukkasia. Perinteisen ohjelman lisäksi paikalla on kirppispöytiä, joissa myydään Villa Tallbackaan liittyviä käsitöitä ja tavaroita. Tapahtuma alkaa juhannusaattona klo 11 ja salko nousee koristettuna pystyyn noin klo 13.

Teijon perinteiset Juhannusjuhlat järjestetään perjantaina juhannusaattona Teijon tunnelmallisessa ruukkisatamassa.

Tapahtumavastaava Sanna Brandt kertoo tiedotteessa, että juhla-alue aukeaa klo 16 ja monipuolinen ohjelma kestää iltakymmeneen saakka.

– Luvassa on viihdyttävää ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille. Lapsia viihdyttää tänä vuonna taikuri Hassu-Hessu, joka soittaa, esittää taikatemppuja ja tekee lapsille myös hahmoilmapalloja.

Sataman nurmikentällä voi kokeilla esimerkiksi saappaanheittoa, ketjuheittopeliä tai paint-ammuntaa pientä maksua vastaan. Lapsille kentällä on myös tehtävärata.

Musiikista juhlissa vastaa tänä vuonna Hilanders-yhtye, joka soittaa myös toivebiisejä.

Lippu nousee salkoon klo 18 ja jos metsäpalovaroitus ei ole torstain sateiden jälkeen enää voimassa, sytytetään juhlissa myös juhannuskokko.

Grillikahvila palvelee juhlijoita koko illan. Myös sataman viereinen ravintola Teijon Arkki on avoinna juhlien ajan ja jälkeenkin. Yhdistysten järjestämään juhannusjuhlaan myydään pääsylippuja.

Salon seurakunta järjestää juhannusjuhlia leirikeskuksissa.

Juvankosken kesäkodilla Perttelissä vietetään klo 15-18 koko perheen keskikesän juhlaa.

Luvassa juhannussalon rakentamista, laulua, saunaa, uintia, makkaranpaistoa ja kahvit. Juhannussalkoon tarvitaan paljon luonnonkukkia, joita juhlakansan toivotaan tuovan. Myös arpajaispalkintoja vastaanotetaan. Juhla alkaa klo 15 ja päättyy lipunnostoon ja Suvivirteen klo 18.

Naarilan leirikeskuksessa voi nauttia juhannuksesta klo 16-21.

Sauna on lämmin, lipunnosto ja muuta ohjelmaa illan aikana. Päärakennuksen kahvio on avoinna iltakahdeksaan.

Perniön Reilassa uidaan ja saunotaan kesäisen ohjelman ohessa aattona klo 17- 21. Marttilan seurakuntatalossa kokoonnutaan juhannuksen viettoon klo 18-20.

Esakalliolla pääsee perinteisten juhannustanssien tunnelmaan lauantaina, kun lavalle astuvat muun muassa Juha Tapio ja Laura Voutilainen. Sunnuntaina tanssittaa Kyösti Mäkimattila & Varjokuva-trio.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: