Infectionist haluaa pinnalle hauskanpitoa unohtamatta

Infectionistin Oskari Mäkinen, Tuomas Nilsson ja Petja Piensalo ovat tunteneet toisensa pitkään. Kuvasta puuttuvat yhtyeen jäsenistä Roope Auer ja Venni Nilsson.

Kimmo Lehto

Salolaisella Infectionist-yhtyeellä menee hyvin. Vuoden 2018 syksyllä perustettu, salolaistaustaisista soittajista koostuva bändi julkaisi heinäkuussa kolmen biisin EP:n nimeltä D(i)essert.
Infectionistissa soittaa viisi parasta kaverusta: Tuomas Nilsson laulaa, Oskari Mäkinen ja Petja Piensalo koostavat bändin kitararivistön, basson varresta löytyy Venni Nilsson ja rumpujen takana soittaa Roope Auer.
– Olemme soittaneet yhdessä aiemminkin eri kokoonpanoissa. Kokoonpanot ovat muotoutuneet sen mukaan, miten armeija ja muut velvollisuudet ovat pitäneet jäseniä poissa bänditouhuista, Infectionistin toinen kitaristi Petja Piensalo kertoo.
Oikeastaan voidaan sanoa, että tosissaan hommia Infectionistissa alettiin tehdä viime syksynä.
– Aloimme treenata tosissamme, sekä tekemään omia kappaleita. Nyt omia kappaleita on kymmenkunta, eli niin sanotusti kourallinen, Piensalo sanoo.
D(i)essert EP julkaistiin viime kuussa pidetyn ravintola Hometownin levynjulkaisukeikan myötä. EP:lle päätyivät yhtyeen tuotannosta ne kappaleet, jotka katsottiin olevan täysin valmiita. Kappaleet syntyvät koko bändin voimin.
– Veljekset Tuomas ja Venni hoitavat kappaleiden sanoitukset, minä ja toinen kitaristi Oskari sävellämme. Sävellykset tuodaan treenikämpälle, jonka jälkeen koko bändi nappaa raakileet haltuunsa, Petja kertoo Infectionistin kappaleiden kirjoittamisesta.
Kappaleet löytävät muotonsa treenikämpällä joskus tovinkin päästä. Mutta miten se tapahtuu, voidaankin laskea enemmän henkimaailman asioiksi.
– Ne usein seisovat ja odottavat napsahtamista. Kun se napsahdus tulee, niin sitten asiat tapahtuvat nopeasti, bändin toinen kitaristi Oskari Mäkinen kertoo.
– Riffit itsessään syntyvät yllättävänkin helposti, ilman sen suurempaa vaivaa. Biisit syntyvät usein parhaiten niin, että ne vain tulevat ulos jostain, aivan itsestään. Tulee olo, että nyt otan kitaran käteen ja kirjoitan sen biisin, Mäkinen jatkaa.
Kämppiksinä asuvat Mäkinen ja Piensalo kehittävät riffejä yleensä asunnollaan.

D(i)essert saanut kiitosta

Juuri julkaistu kolmen biisin EP on saanut kitaristien yllätykseksi kovasti hyvää palautetta.
– Ihmiset ovat laittaneet viestejä, että julkaisukeikan jälkeen biisit ovat jääneet soittolistoille. Tämä on kieltämättä ollut hämmentävää, mutta aivan helvetin siistiä, kitaristit toteavat.
EP löytyy parhaillaan yhtyeen YouTube-kanavalta sekä Spotifystä. Fyysisestä julkaisusta on myös ollut puhe, mutta mitään lukkoon lyötyä suunnitelmaa ei asian suhteen ole.
Isona apuna biisien julkaisussa ovat olleet yhtyeen debyyttikeikan myötä Infectionistin managereiksi tarjoutuneet Toni Ruohonen ja Teemu Mäntynen.
– He auttavat meitä myös keikkojen saamisessa ja muissa bändiin liittyvissä oheistoiminnoissa, Piensalo sanoo.
Yhtyeellä on nykymuodossaan takana neljä keikkaa, kahden Salon keikan lisäksi Karjaalla ja Kaarinan Saaristo Openissa. Suunnitteilla on lisäkeikkoja, mutta mitään varmaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Mutta asiat siis ovat Infectionistissa hyvin: managerointisopimus ja kiitosta saaneet biisit antavat voimaa tulevalle. Tavoitteet pidetään korkealla ja halu pinnalle on kova. Yhdestä asiasta kuitenkin halutaan pitää bändin jäsenten kesken kiinni.
– Haluamme menestyä ihan helvetisti, pääasia meillä kuitenkin on, että pidetään hauskaa ja pääsee tällä kaveriporukalla nauttimaan omasta musiikista sekä sen soittamisesta yleisölle.
Infectionistin D(i)essert on kuultavissa kokonaisuudessaan yhtyeen YouTube-kanavalla sekä Spotifyssä. Lisää tietoa keikoista ja muista löytyy yhtyeen Facebook-sivuilta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: