Itsenäisyyspäivän etkoilla kahvitellaan ja lauletaan yhdessä

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa Salossa ja koko Suomessa jo tiistaina varsinaisen juhlapäivän aattona.

Salon kaupunki ja seurakunta kutsuivat kaupunkilaisia kahvittelemaan ja laulamaan virsiä ja viihtymään hyvän musiikin parissa.

– Salon kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Koko Suomi juo kahvia -tempaukseen ja tarjoaa kaupunkilaisille kahvit tiistaina iltapäivällä kaikissa kuntakeskuksissa, viestintäpäällikkö Teija Järvelä kertoo.

Salossa kahvitellaan kaupungintalolla, Halikossa virastotalolla, Kiikalassa Kahvila-ravintola Helarinteessä, Kiskossa Toijan Helenassa, Kuusjoella paloasemassa, Muurlassa opistolla, Perniössä kunnantalolla, Perttelissä Inkeren Salen ja Kaivolan K-market Lindholmin pihalla, Suomusjärvellä Kitulan seurakuntakeskuksella ja Särkisalon Meripirtillä. Kahvitukset järjestetään noin kello 14-15.

Salon kaupunki osallistuu valtakunnalliseen Koko Suomi juo kahvia -tempaukseen ja tarjoaa kaupunkilaisille kahvit tiistaina iltapäivällä kaikissa kuntakeskuksissa. – Kaupungintalolla kahvia tarjoillaan kello 14-15, kahvila-ravintola Kaneliomenan Hanna-Leena Anttila kertoo.

 

Uskelan kirkko saa juhlavalaistuksen tiistaina.

– Järjestämme Uskelan kirkossa itsenäisyyspäivän etkot tiistaina illalla klo 18 alkaen virsilaulun merkeissä. Ohjelmassa on tasatunnein suomalaisen virren vartti ja sen jälkeen halukkaat saavat tulla tutustumaan urkuihin ja soittamaankin, johtava kanttori Kaisa Suutela-Kuisma kertoo.

Kaisan kanssa virsiä johtaa ja säestää Lauriina Hurtig.

Salon pääkirjastossa juhlistetaan 100-vuotista Suomea koko tiistain ajan.

– Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, etkoilla juhlitaan maailman parhaita kirjastojen asiakkaita – suomalaisia, kirjastosta kerrotaan.

Vapaa-aikapalveluiden johtaja Hilpi Tanska pitää klo 12.30 juhlapuheen ja päivä päättyy klo 18 lipunnostoon ja Maamme-lauluun Piazza Brassin tahdissa. Päivän aikana kirjastossa kuullaan myös harmonikkamusiikkia, luetaan satuja ja järjestetään Suomi 100 aiheinen tietovisa.

Lisäksi koko päivän ajan on tarjolla kurkistuksia 100-vuotiaan Suomen kirjallisuuteen, kulttuuriin, musiikkiin, historiaan ja luontoon.

Taidemuseo Veturitallissa järjestetään tiistai-iltana kaikille avoimet ja maksuttomat etkot.

– Etkot alkavat lipunnostolla klo 18 Veturitallin pihalla ja jatkuvat sisätiloissa Kabinettiorkesterin säestyksellä. Kabinettiorkesterin solistina on Tuuli Turunen, joka esiintyy illan aikana myös duona Konsta Mäenpään kanssa, intendentti Pirjo Juusela-Sarasmo kertoo.

Duon lisäksi kuullaan myös kvartettia, jossa Mäenpään ohella soittavat Marko Heikura, Janne Kuosa ja Toni Mäkinen.

Ilta päättyy karaokelauluun.

– Osallistumme valtakunnalliseen juhlavuoden tempaukseen laulamalla kaikki yhdessä kappaleet Sininen ja valkoinen, Olen suomalainen sekä Maamme.

Museokauppa on avoinna klo 18-20 ja illan aikana on mahdollista tutustua Elliot Erwittin retrospektiiviseen näyttelyyn.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kaupunki tarjoaa alkoholittoman alkumaljan. Illan aikana on mahdollista käyttää taidemuseon kahvila- ja ravintolapalveluja.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: