Joulun viettoon rauhoitutaan pitkin Salon seutua

Teijon kansallispuistossa julistetaan joulurauha.

Teijon kansallispuistossa julistetaan torstaina joulurauha niin ihmisille kuin metsänväelle.

Teijon luontokeskuksen pihan tunnelmallinen hetki alkaa klo 18. Ohjelmassa on muun muassa Kauneimpia joululauluja aluekappalainen Johannes Alarannan ja kanttori Maria Raunio-Alarannan johdolla.

Tilaisuuden päätteeksi nautitaan Teijon kyläyhdistyksen tarjoamat kuumat glögit ja sen jälkeen metsä hiljenee joulun odotukseen.

Salon seurakunnan kirkot ovat täyttyneet tänäkin vuonna Kauneimpien joululaulujen sävelistä ja laulavista ihmisistä. Jo tuhannet salolaiset ovat istahtaneet kirkon penkkiin laulamaan tai vain kuuntelemaan joulun sanomaa sanoin ja sävelin.

Äiti ja tytär Päivi ja Aino Räike istahtivat sunnuntaina Uskelan kirkkoon virittäytymään joulun tunnelmaan.

– Tämä on meille jokavuotinen traditio. Kävin aiemmin täällä oman äitini kanssa, Päivi kertoo.

Kauneimmat joululaulut soivat sunnuntaina Uskelan kirkossa kahteen otteeseen. Lähetyssihteeri Henna Seppälä kertoo, että seurakunnan ja Salon musiikkiopiston Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on katsottavissa seurakunnan youtube-kanavalla ainakin jouluun asti.

– Tällä viikolla lauletaan vielä torstaina Alikulman rukoushuoneella klo 18 ja ravintola Terhossa perjantaina klo 21.

Tapaninpäivänä lauletaan Kauneimpia joululauluja Uskelan kirkon messussa klo 10 ja Teijon kirkossa klo 18.

Jouluviikolla Salon kirkoissa kuullaan kaunista joulumusiikkia myös kotimaisten ja paikallisten tähtien esittämänä.

Keskiviikkona syvänä tunteiden tulkkina tunnetuksi tullut Samuli Edelmann päättää joulukiertueensa Uskelan kirkkoon. Edelmann esittää kaikkien tuntemia joululauluja ja muita joulun teemaan sopivia kappaleita.

Torstaina Suomusjärven kirkossa kuullaan kauneimmat joululauluja meiltä ja muualta Sanni Orasmaan johdolla suomusjärveläisten taiteilijaystävien tulkitsemana. Mukana konsertissa ovat Sanni Orasmaa, Matti Rantanen, Samu-Markus Pyykkö, Senni Rantanen ja Maria Kalaniemi.

Musiikki soi torstaina myös Salon kirkossa, jossa musisoivat Emilia Peikola ja Jenni Laine.

Halikosta kotoisin olevat ja sittemmin helsinkiläistyneet ystävykset tulkitsevat joululaulujen klassikoita vuosien takaa sekä uudempaa tuotantoa.

Perjantaina Uskelan kirkossa kuullaan upeasta äänestään tunnetun Diandran joulukonsertti. Ylen Elämäni Biisi -musiikkiohjelman tähtivieraanakin esiintyvä Diandra tuo joulun taikaa koko perheen konsertteihin.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: