Kakkuklubissa verkostoidutaan herkkujen äärellä

Piritta van der Beek perusti kakkuklubin verkostoituakseen salolaisten kanssa. Susanna Löf kertoo lähteneensä uteliaana luonteena mukaan katsomaan mistä on kyse.

Piritta van der Beek on hämmentävällä ja epäsuomalaisella tavalla rohkea ihminen. Salossa häntä on pariin otteeseen luultukin ulkomaalaiseksi, kenties sukunimen vuoksi.

Koko aikuisikänsä Helsingissä asunut Piritta muutti Saloon puolitoista vuotta sitten puolison töiden perässä. Uudessa kotikaupungissa ei juurikaan ollut tuttuja, ja etätöissä silloinen työyhteisö Helsingissä oli kaukana.
-Kummallakaan meistä ei ollut täällä tuttuja, ei sukulaisia eikä minkäänlaista turvaverkkoa.

Piritta toimii asiantuntijana ja Salossa hän totesi että nyt on luotava verkosto.
-Ihmisellä on perustarve tuntea kuuluvansa johonkin joukkoon. Kun muuttaa uudelle paikkakunnalle eikä tunne ketään, on aika vaativaa tutustua uusiin ihmisiin. Paitsi Salossa!

Tekstaripalstaa ja puskaradiota seuraavilla salolaisilla saattaa olla asioista vallan eri käsitys, mutta Pirittan kokemukset ovat positiivisia.
-Laitoin LinkedIniin hyvin yksinkertaisen viestin tyyliin ”Hei salolaiset, ilmoittautukaa!” Ainoa konteksti oli, että en tunne Salosta ketään. Sain yllätyksekseni parikymmentä vastausta, joista osa asui muualla kuin Salossa, mutta piti ideaa hyvänä. Muutama vastaajista oli etäisesti työelämästä tuttuja ja heistä aloitin tutustumisen.

Rohkeudestaan huolimatta Pirittaa jännitti ihmisten tapaaminen. Miespuolisia vastaajia hän ei aluksi uskaltanut lainkaan tavata, koska ajatteli että nämä epäilisivät hänen haluavan treffeille.
-Aluksi tapasin ihmisiä kahdestaan Kuiron kahvilassa ja niistä etäisesti tutuista etenin täysin tuntemattomiin. Ihmiset halusivat kuitenkin tavata myös toinen toisiaan ja niin päätin järjestää ”bileet” joihin kaikki voisimme kokoontua. Korona aiheutti tietysti viivästyksiä ja esteitä, mutta lopulta saimme varattua kabinetin Kuirolta ja tilaisuutta suunnitellessamme päätimme nimetä porukkamme Kakkuklubiksi.

Tämä klubi ei siis leivo eikä vaihda reseptejä, vaan syö kakkua.

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen ihmiset halusivat tavata uudelleen.
-Alunperin eräänlainen missio oli se mitä minun pitää tietää Salosta. Myöhemmin olemme myös miettineet, mitä ihmiset voivat opettaa toinen toisilleen. Olemme kokoontuneet eri puolilla Saloa: Viitannummen laavulla, Vuohensaaressa, Mathildedalissa, Lukkarinmäessä, myös Salohallissa. Kakku yhdistää tapahtumia. Whatsapp-ryhmässämme on 19 jäsentä ja tapaamisissa on ollut paikalla kymmenisen henkeä.

Ryhmässä on mukana kaksi syntyperäistä salolaista, joista Susanna Löf oli myös haastattelussa mukana.
-Päädyin mukaan yhteisen ystävän kautta. Taidan olla vähän epätyypillinen varsinaissuomalainen ja utelias luonne. Tämä on helpompi tapa saada ihmiset kohtaamaan toisensa.

Kakkuklubi kokoontuu arki-iltaisin kaksi tuntia, joista yksi on täysin vapaamuotoista ja toisella tunnilla voi olla erilaisia aiheita. Mukaan pääsee olemalla yhteydessä Pirittaan, joka kiteyttää sattuvasti klubin syvimmän olemuksen:
-Tule sellaisena kuin sinä päivänä olet.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: