Paikkurin matkassa

Jouko Rauma käyttää Paikkua säännöllisesti.

Salon linja-autoasemalla on hiljaista, seuraavien bussien tuloon ja lähtöön on vielä hetki aikaa. Pakkanen on pureva ja ulkona odotuspenkillä istuu Jouko Rauman syömässä vähän huikopalaa. Jouko on lähdössä seuraavalla bussilla Merikulmalle päin. Salolaismies käyttää säännöllisesti Paikkua.

– Käytän kesällä noin kaksi kertaa viikossa bussia kauppamatkoihin, talvella vähän harvemmin, kun saa kyydin, toinen jalka kun on huono, Jouko sanoo.

Salossa tarjottiin viime kesänä ja helmikuussa koululaisten talvilomaviikolla ilmaiset matkat Paikulla. Tällä hetkellä käynnissä on keskipäivän kokeilu joukkoliikenteessä, jolloin pääsee matkustamaan alennettuun hintaan. Paikun lipulle tarjotaan kahden tunnin voimassaoloaika, jonka aikana voi samalla lipulla matkustaa uudemman kerran. Joukon matkaan ei vaikuta alennukset.

– Hinta on niin halpa lipulla jo nyt ja linja-auto on täynnä kesällä, että siitä on enemmänkin haittaa, Jouko kertoo.

Linja-autojen vaihtuminen Föli-busseista takaisin Vainion busseiksi saa Joukolta kiitosta.

– Laatu nousi Vainion liikenteen bussien myötä, Jouko sanoo.

Jouko haluaa lähettää terveiset bussiliikenteen vastaaville.

– Odotuspenkkejä pitäisi saada myös bussiaseman sisätiloihin, kun ulkona on kylmä talvella sekä lauantaille edes muutama vuoro, jotta pääsisi viikonloppuisin tarvittaessa myös keskustaan.

(Teksti jatkuu kuvan alla)

Märynummella asuva Leena Paavola toivoo vuoroja myös viikonlopuille.

Vaskioon päin menevässä bussissa istuu muutama matkustaja ja kyytiin nousee Halikon keskustasta Märynummella asuva Leena Paavola, joka on matkalla Märynummelle.

– Käytän säännöllisesti 2-3 kertaa viikossa bussia, joskus saan kyydin lapsilta Salon ja Halikon keskustaan. Ostan lipun aina bussista sekä hyödynnän usein lipun kahden tunnin voimassaoloajan. Lipun hinta on sopiva mutta tulee käytettyä ilmaiset tarjotut matkat ja kesällä tulee tehtyä lähimatkailua ympäri Saloa, Leena kertoo.

Busseihin yleisesti ollaan tyytyväisiä ja Vainion bussit saa kehuja.

– Kerran on jäänyt bussi tielle, mutta vaihtobussi tuli onneksi nopeasti, Leena sanoo.

Leenankin toiveena olisi muutama vuoro myös viikonloppuisin, vaikka lauantaisin, että pääsisi myös silloin liikkumaan keskustaan tarvittaessa.

Veli-Matti Kauko käyttää Paikkua talvisin viikoittain. Kesällä hän kulkee asuntoautolla.

Saloon päin tullessa Vaskion keskustasta nousee kyytiin Veli-Matti Kauko. Eläkkeellä oleva Veli-Matti on kuljettanut Vainion liikenteen busseja muutaman vuosikymmenen.

– Käytän Paikkua talviaikana viikoittain, kesäisin liikun asuntoautolla. Lipun hinta on sopiva, tulee hyödynnettyä lipun kahden tunnin voimassaoloaika. Ostan lipun sekä bussista että ladattuna. Ilmaiseksi tarjottavat matkat esimerkiksi kesäisin on todella hyvä juttu vaikka en itse niitä niin hyödynnäkään, Veli-Matti kertoo.

Vainion bussit saa kiitosta laadusta myös Veli-Matilta verrattuna Föli-busseihin. Veli-Mattikin haluaisi lähettää terveisiä bussiliikenteen vastaaville.

– Viikonlopuille muutama vuoro olisi hyvä, että pääsisi Halikon tai Salon keskustaan asioille, enemmän iltavuoroja myös koska viimeinen bussi lähtee Vaskiolle jo viisitoista yli kuusi. Haluan myös vinkata bussilla kulkeville, että pikavuoron busseilla pääsee myös illemmalla liikkumaan eikä matkan hinta ole korkeampi.

Joukkoliikenne kokeilu Paikun keskipäivänvuoroissa jatkuu 4.6.2023 saakka, jolloin matkan hinta on keskipäivällä klo 10-12.59 välillä 2,20 euroa. Paikku tarjotaan myös tulevana kesänä ilmaiseksi koululaisten lomaviikoilla.

Eveliina Niemi-Langinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: