Kari Raatikainen naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi

raatikainenKokenut miesten ja naisten liigavalmentaja Kari Raatikainen, 53, on valittu lentopallon naisten maajoukkueen kakkosvalmentajaksi. Maajoukkueen päävalmentajana aloitti Tapio Kangasniemi helmikuun alussa.
– Lähden innolla mukaan maajoukkueeseen ja haastetta tässä tietenkin riittää, Raatikainen sanoo. Hän on naisten Mestaruusliigassa jo välieriin selviytyneen LP Viestin valmentaja ja on tehnyt seuraan kolmen vuoden jatkosopimuksen.
– Me lähdetään tekemään tätä työtä maajoukkueessa uudella systeemillä ja uudella tiimillä. Toivon ja haluan, että koko suomalainen naislentopallo olisi maajoukkueen takana ja puhallettaisiin yhteen hiileen.
– Kangasniemen kanssa on jonkin verran asioita jo puhuttu puhelimessa, mutta seuraavien viikkojen aikana katsotaan tarkemmin miten asioita lähdetään tekemään.
Lentopalloliiton huippu-urheilupäällikkö Antti Paananen on tyytyväinen Raatikaisen tuloon maajoukkueeseen.
– Kangasniemi on vielä valmentajana nuori ja hänen rinnalleen haluttiin kokenut kakkosvalmentaja. Raatikainen tuntee liigakentän ja hänellä on Euroopan cupien myötä myös hyvä kansainvälinen tuntuma, Paananen sanoo.
– Kun maajoukkueen henkilöstöä kasataan, niin silloin ajatellaan kokonaisuutta, joka parhaalla mahdollisella tavalla palvelee maajoukkuetta ja pelaajia. Tuntuu että sellainen paketti on nyt saatu sekä miesten että naisten maajoukkueisiin.

Maajoukkuepestin vuoksi Raatikainen on keväällä poissa Viestin valmennuksesta.
– Olen vakuuttunut että pystyn tämän homman hoitamaan. LP Viestissä oli myös halu, että lähden tähän mukaan. Kevätkuukausien ajaksi joudutaan seurassa rakentamaan uusi valmennussysteemi minun poissaoloni ajaksi, Raatikainen kertoo.
– Naisten maajoukkueen toiminta on ollut hiukan vajavaista, mutta nyt näen tilanteen positiivisena. Meidän pitää heti pyrkiä tekemään tulosta. Mahdollisuuksia menestyä naisten maajoukkueella on.
Raatikainen on päävalmentaja Kangasniemen kanssa samoilla linjoilla siinä, että naisten maajoukkueessa pitää pyrkiä miesmäisempään pelityyliin.
– Kyllä esimerkiksi Viestissä pelataan nyt miesmäisempää lentopalloa kuin kaksi vuotta sitten. Lentopallo on muuttunut lajina viime vuosina.
Suomi kohtaa toukokuun EM-karsinnoissa Turkin, Valko-Venäjän ja Tanskan. Lohkon voittaja menee suoraan EM-kisoihin ja toiseksi tullut jatkokarsintoihin.
– Näin Valko-Venäjän pelejä Viroa vastaan ja onhan se kova joukkue, mutta ei mahdoton. Turkki tietysti on vahva, Euroopan huippujoukkueita. Olen pettynyt, jollei me olla kahden parhaan joukossa, Raatikainen sanoo.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: